Çinli Qiantu K50 New York’a geliyor

Ototeknikveri     11 Mart 2019 11:24

Kaliforniya merkezli Mullen Technologies ve Çinli ortağı Qiantu Motors, K50 adındaki elektrikli spor otomobillerinin önümüzdeki ay New York’ta tanıtılacağını açıkladı.

Çinli Qiantu K50 New York’a geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Qiantu firması bu sayede yeni spor otomobilini hem büyük bir otomobil fuarında hem de potansiyel müşterilerin yoğun olduğu ABD'de tanıtmış olacak. Otomobilin üretimi de ABD’de yapılacak.

 

2020 yılında satışa sunulacak yeni modelin detaylı görüntüleri de önümüzdeki ayki lansman öncesinde yayınlandı. İki kapılı bir spor otomobil olan Qiantu K50’nin gövde parçaları karbonfiberden, şasisinin büyük kısmıysa alüminyumdan üretilmiş.

 

Otomobil gücünü iki elektrikli motordan alıyor. Motorların birisinin ön aksta, diğerinin arka aksta olması sayesinde otomobil dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor. İki motor toplam 380 hp güç çıkışı sağlıyor ve bu donanımla araç 4.6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise elektronik olarak 200 km/s ile sınırlanmış.

 

Qiantu ayrıca otomobilin yol tutuşu ve tekerleklerin tümünde 4 pistonlu kaliperlere sahip Brembo frenlerinin iddialı olduğunu belirtiyor. Otomobilde Pirelli O Zero performans lastikleri kullanılmış.

 

Yeni modelin pil takımı tek şarjda 370 km elektrikli sürüş mesafesi sağlıyor. Firma uzun yolculuklarda sabit bir hızda sürüldüğünde bu mesafenin 500 km’ye kadar çıkabildiğini belirtiyor.

 

Qiantu K50’yi şimdilik sınırlı sayıda üretecek. Elektrikli spor otomobilin 112.500 dolar başlangıç fiyatıyla satılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 12 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo