Alfa Romeo Giulia ve Stelvio için dünya çapında geri çağırma

Ototeknikveri     11 Mart 2019 11:24

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) dünya çapında 60.000 Giulia ve Stelvio otomobili geri çağırdı.

Alfa Romeo Giulia ve Stelvio için dünya çapında geri çağırma
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Detroit News’de yayınlanan habere göre, geri çağırma otomobilin adaptif seyir kontrolü sistemleriyle ilgili. Alfa Romeo’ya göre sistem sürücü fren pedalına bassa bile kapanmayabiliyor. Bunun yerine adaptif seyir kontrolü fonksiyonu sadece sürücü frene aralıksız bir süre basmaya devam ettiğinde kapanıyor.

 

Alfa Romeo sorunun bir çalışan tarafından test sürüşlerinde fark edildiğini açıkladı. Bu sorunla ilgili şimdiye kadar herhangi bir yaralanma ya da kaza kaydedilmedi.

 

Geri çağırma kampanyası 2017 – 2019 yılları arasında üretilen Giulia ve Stelvio modellerini kapsıyor. Otomobil sahipleri gelecek ay bilgilendirilecek ve firma sorunu fren sistemi yazılımını güncelleyerek düzeltecek.

Geri çağırılan otomobillerden 19.000’i ABD’de, 1600’ü Kanada’da, 86’sı ise Meksika’da bulunuyor. 40.000’den fazla araç da Kuzey Amerika dışında çeşitli ülkelerde.

 

2018’in başlarında iki model fren sıvısının kontamine olması ve frenleri bozması sorunu nedeniyle de geri çağırılmıştı. Sorun fren sisteminin tamamı değiştirilerek çözülebilmişti. Ekim ayında ise 2.0 litre dört silindirli ve 2.9 litre V6 motorlardaki aşırı ısınma sorunlarıyla ilgili bir geri çağırma yapılmıştı.

Son Güncelleme : 12 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo