Volkswagen Grubu, 2028 Yılına Kadar 22 Milyon Elektrikli Otomobili Yollara Çıkartacak

Ototeknikveri     12 Mart 2019 11:20

Volkswagen Grubu 2028 yılına kadar 50 yeni elektrikli model piyasaya sürme iddiasını daha da ileriye götürüyor.

Volkswagen Grubu, 2028 Yılına Kadar 22 Milyon Elektrikli Otomobili Yollara Çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen AG'nin (aşağıdaki videoda tamamını izleyebileceğiniz) yıllık basın toplantısında, şirket önümüzdeki on yılda neredeyse 70 yeni elektrikli modeli piyasaya süreceğini açıkladı. Sonuç olarak, Volkswagen Grubu'nun elektrikli platformlarıyla üretilmesi öngörülen araç sayısı 15 milyondan 22 milyona çıkacak.

 

Şirket, 2023 yılına kadar araç portföyünü güçlendirmek için 30 milyar Euro’dan (33,7 milyar $) daha fazla yatırım yapacak. 2030'a kadar VW, elektrikli araçların grup filosunun en az yüzde 40'ını oluşturacağını öngörüyor.

 

Yeni nesil elektrikli araçlardan ilk ikisi bu yıl üretime girdi: Audi e-tron ve Porsche Taycan. Bunları Volkswagen ID hatchback, VW ID Crozz, Seat el-born, Skoda Vision E, VW ID Buzz ve VW ID Vizzion izleyecek.

 

Bu büyük elektrik atağı için Volkswagen Grubu, pil hücresi tedarikçileri olarak LG Chem, SKI, CATL ve Samsung'a güvenecek. Otomobil üreticisi ayrıca, Avrupa'daki pil hücresi üretim tesislerine ortak olmayı düşünüyor. VW katı hal pillerinde büyük potansiyel görüyor ve bu teknoloji ile QuantumScape ile birlikte endüstriyel bir üretim seviyesi sağlamayı hedefliyor.

 

VW Grubu 2050 yılına kadar karbondioksitten tamamen arınacak

VW ayrıca 2050 yılına kadar filodan üretime ve yönetime kadar her alanda tamamen CO2-nötr bir denge elde etmeyi amaçlayan kapsamlı bir dekarbonizasyon programını imzaladı. Şirket, bunun Paris iklim hedeflerine tam bağlılığını gösterdiğini söylüyor.

 

Volkswagen AG CEO'su Dr. Herbert Diess, “Volkswagen, milyonlarca insana gelecek yıllar boyunca bireysel hareketlilik sağlamayı hedefliyor; daha güvenli, daha temiz ve tamamen bağlantılı bireysel hareketlilik. Elektrik atağı için gereken yatırımları karşılayabilmek için tüm alanlarda verimlilik ve performans konusunda daha fazla iyileştirme yapmalıyız.” diyor.

 

Bu sözler aynı zamanda gelecekte önemli zorlukların bekliyor olduğuna işaret ediyor. 2050 yılına kadar karbondan arınma yolunda, VW üç ilkeyi benimseyecek: etkili ve sürdürülebilir CO2 azaltma, güç tedariği için yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş ve önlenemeyen kalan emisyonların telafisi.

 

2025'te hedef, araç filosunun karbon ayak izini 2015 yılına göre yüzde 30 azaltmak. Aynı zamanda, 2025 yılına kadar tüm tesislerde CO2 emisyonları 2010 yılına göre yüzde 50 azaltılacak.

Son Güncelleme : 12 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo