Lynk & Co 03 Cyan Concept Güneşli İspanya'da Test Ediliyor

Ototeknikveri     12 Mart 2019 11:20

Lynk & Co, yeni touring yarış otomobilinin yola çıkması yasal versiyonu 03 Cyan Concept ile testlere devam ediyor. Firma İspanya’da test sırasında çekilen kısa bir video yayınladı.

Lynk & Co 03 Cyan Concept Güneşli İspanya'da Test Ediliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

03 Cyan Konsepti, 2019 WTCR şampiyonasında yer alacak yarış versiyonuyla birlikte geliştirilmiş. “Bir yarış otomobilinin yol için yorumlanması” olarak tanımlanan bu model, 504 Nm tork ve toplamda 528 PS (521 hp / 388 kW) güç çıkışına sahip 2,0 litrelik bir turboşarjlı dört silindirli motor kullanıyor.

 

Motor, çok plakalı sınırlı kaymalı diferansiyel, önden çekişli sürüş sistemi ve altı vitesli sekansiyel (sıralı) şanzımanla çalışıyor. Bu donanımla otomobil 4.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor, 200 km/s ise sadece 10 saniye alıyor. Aracın azami hızı 310 km/s.

 

Cyan Racing'in motor geliştirme sorumlusu Mattias Evensson, “Bir yarış motoru geliştirirken hedeflediğiniz şey, performanslı bir otomobil için motor geliştirmekten çok da farklı değil. Motorun yalnızca çok fazla güç vermesini istemezsiniz, aynı zamanda gücü yüksek bir sürülebilirlik seviyesi ile birleştirmek gerek.” dedi.

 

Bir sonraki test turunda Lynk & Co 03 Cyan Concept, “dünyanın en efsanevi pistinde” yarış ekibine katılacak. Firmanın bununla Nurburgring'i kast ettiği düşünülüyor.

Son Güncelleme : 13 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo