Mitsubishi Spor Otomobilleri Bıraktı, SUV'lere Odaklandı

Ototeknikveri     12 Mart 2019 11:20

Mitsubishi uzun zamandır tek bir spor model üretmedi. Bunun nedeni, Japon otomobil üreticisinin odağını önemli ölçüde değiştirmesi.

Mitsubishi Spor Otomobilleri Bıraktı, SUV'lere Odaklandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cenevre Otomobil Fuarı'nda Car Throttle ile konuşan Mitsubishi İngiltere genel müdürü Rob Lindley, artık önceliklerinin SUV'ler olduğunu söyledi.

 

Lindley, “Mitsubishi'nin odak noktası artık alternatif yakıt teknolojisinin yanı sıra SUV'ler, crossover otomobiller ve dört tekerlekten çekişli sürüş sistemleri. Mitsubishi, daha önce Spacestar tarzı araçlar ya da spor otomobillerle denemeler yaptı ve marka konumunu değiştirmeye çalıştı. Şimdi odak noktamızı çok daha net ve kalıcı şekilde belirledik." dedi.

 

Mitsubishi, spor modellerini yavaş yavaş geri getiren Japon rakiplerinden ayrılıyor. Bu, markanın Toyota ve Honda'nın ayak izlerini takip etmeyi düşünmediği ve spor otomobiller arenasına tekrar girmeyeceği anlamına geliyor.

 

Lindley aldıkları kararın sebebini “Dünya çapında 1,2 milyon otomobil satan bir firma olarak, küresel anlamda çok büyük değiliz. Eğer pazarın farklı kesimlerinde olmaya çalışırsak ve spor arabaları gibi trendleri izlersek bunun bizim için ekonomik anlamda uygulanabilir olması zor olacaktır.” diye açıkladı.

 

Firma bundan böyle Eclipse Cross gibi otomobillerle adından söz ettirmeye devam edecek. Ayrıca Mitsubishi'nin e-Evolution adındaki konseptiyle tanıttığı, tamamen elektrikli bir crossover modelin de hazırlığı içinde olduğu biliniyor.

Son Güncelleme : 13 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo