Ford EcoSport'un Halefi Kuzey Kutup Dairesi'nde Görüntülendi

Ototeknikveri     12 Mart 2019 11:51

Ford EcoSport'un yerine gelecek yeni model önce Almanya'da, daha sonra da İskandinavya'da görüntülendi. Son fotoğraflarda otomobil Kuzey Kutup Dairesi'ne yakın bir yerde soğuk hava testlerinden geçerken görülüyor. Fotoğrafçılar, donmuş bir gölde doğaçlama bir şekilde birbirleriyle yarışan iki prototipi yakalamayı başardı.

Ford EcoSport'un Halefi Kuzey Kutup Dairesi'nde Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford'un SUV atağı Kuzey Amerika'da tüm hızıyla sürüyor ve Avrupa'da da işler çok farklı olmayacak gibi görünüyor. Otomobil üreticisinin Avrupa için tasarladığı yeni şeylerin bir işareti de, fotoğrafçıların önce Almanya'da, daha sonra Kuzey Kutup Dairesi'nde yakaladığı Fiesta tabanlı yeni SUV prototipi.

 

Ford zaten Avrupa'da EcoSport ve Fiesta Active'e sahip. Öyleyse neden üçüncü bir B segmenti SUV modele ihtiyaç duyuyor? Çünkü Fiesta Active hatchback modelin sadece biraz havalı versiyonu, EcoSport ise artık yaşlandı diyebiliriz. Rakipleriyle karşılaştırıldığında EcoSport'un biraz küçük ve rahatsız olduğu da bir gerçek. Yeni model, Ford'a şu anda en sıcak pazar segmentlerinden birinde sağlam bir destek vermek için EcoSport'un yerini alacak.

 

Ford EcoSport yerini daha lüks, daha konforlu bir modele bırakıyor

Henüz adlandırılmamış model, Mazda CX-3, Renault Captur, Hyundai Kona, Kia Stonic ve benzeri küçük SUV'larla rekabet edecek. Fotoğraflarda gördüğünüz prototip büyük oranda üretime hazır ancak ağır kamuflaj ve dolgulu panellerle şekli gizlenmiş.

 

Yine de, yüksek ön kısım ve dört kapılı bir coupe havası veren eğimli tavan çizgisi gibi detayları görebiliyoruz. Yeni fotoğraflar, yeni Fiesta'dakilere benzeyen ancak daha uzun görünen LED arka lambaları da ortaya koyuyor. Kesinlikle yeni model EcoSport'tan daha büyük ve daha iyi görünüyor, ayrıca daha dinamik bir havası var.

 

Yeni modelin 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılması ve 2020'de satışa sunulması bekleniyor

İç mekan EcoSport ile karşılaştırıldığında sadece daha fazla alan sunmayacak, aynı zamanda daha lüks bir ambiyansa sahip olacak. Ford'un standart versiyonun üzerinde Titanium ve ST-Line gibi donanım seviyeleri de sunması bekleniyor. Yeni resimler gösterge tablosuna da bakış atmamızı sağlıyor ancak bu kısmın henüz tamamlanmadığı anlaşılıyor. Direksiyon simidi açık şekilde Fiesta'dan alınmış.

 

Autonews Europe’un yakın tarihli bir haberinin ortaya koyduğu gibi, bu yeni model EcoSport’un şu anda Avrupa pazarları için üretildiği Romanya’nın Craiova kentindeki fabrikada yapılacak. Model, Fiesta Active ile birlikte piyasada olacak ve Kuga'nın altındaki pazar segmentini kapsayacak.

 

Ford'un yeni SUV modelinin ismi şu an için bir sır olmaya devam etse de, Puma isminin seçilmiş olabileceğine ilişkin söylentiler var. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda daha fazla bilginin ortaya çıkmasını bekliyoruz.

Son Güncelleme : 12 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo