VW ID Hatchback'in Altında Konumlanacak Küçük Elektrikli Modeller Planlıyor

Ototeknikveri     13 Mart 2019 11:42

Volkswagen, yeni Golf büyüklüğündeki ID hatchback'in altında konumlanacak bir dizi küçük elektrikli araç tanıtacak.

VW ID Hatchback'in Altında Konumlanacak Küçük Elektrikli Modeller Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grubu'nun 2019 Yıllık Medya Konferansı sırasında konuşan şirket genel müdürü Dr Herbert Diess, otomobil üreticisinin elektrikli MEB mimarisinin “küçük şehir arabalarına” destek vereceğini söyledi.

 

Auto Express ile konuşan Diess, şirketin ilk küçük elektrikli modelinin 2023'te gelmesinin planlandığını söyledi.

 

Diess, “Bu otomobiller daha küçük bir boyutta olacak. Golf boyutunun altında olacaklar. Şimdi üzerinde çalışıyoruz. Bu modelleri 2023'te tamamlamış olmayı umuyoruz. İhtiyacımız olan pazar paylarını yakalamak ve elektrifikasyonun yayılmasını sağlamak istiyorsak bunu yapmak zorundayız, ancak daha büyük ve pahalı otomobillerden başlayıp aşağı doğru ilerliyoruz. Yani bu çok yakında olmayacak." diye konuştu.

Volkswagen Grubu, Polo sınıfı da dahil olmak üzere daha uygun fiyatlı ve erişilebilir segmentlerdeki modellerini tanıtmadan önce lüks Audi ve Porsche markalarıyla elektrikli araç vizyonunu ortaya koyuyor. Ancak, bunu yapmak kolay olmayacak.

 

Diess, “Piller hala pahalı. Bu nedenle, geleneksel bir otomobil ile aynı sınıftaki bir elektrikli otomobil arasındaki fiyat farkı işleri zorlaştırıyor. Ama ne yapmak istediğimizi düşünürseniz, yani 2030 yılına kadar yüzde 40 e-mobilite hedefliyorsak, o zaman bu düşük segmentleri de elektriklendirmek zorundayız." dedi.

 

Otomobil üreticisinin yeni küçük elektrikli modelleriyle ilgili henüz detayları bilmiyoruz ancak T-Cross'a benzer küçük bir SUV şeklinde olması mümkün.

Son Güncelleme : 13 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo