Gelecek Mercedes-AMG Modelleri, 121 HP Elektrikli Motorla Plug-in Hibrit Seçeneği Sunacak

Ototeknikveri     14 Mart 2019 11:27

Mercedes-AMG, tüm araçlarının sonunda hibrit güç aktarma organları ile sunulacağını onayladı.

Gelecek Mercedes-AMG Modelleri, 121 HP Elektrikli Motorla Plug-in Hibrit Seçeneği Sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-AMG CLS 53, E53 ve yeni GLE 53 gibi araçlar, zaten şirketin 48 voltluk marş motoru ve 22 hp ve 249 Nm üreten jeneratör elektrikli motorla altı silindirli bir motoru birleştiren yarı hibrit güç aktarma organlarına sahip. 

 

Bu modeller sadece yanmalı motora kıyasla daha yakıt tasarruflu olsa da, Mercedes'in emisyonla ilgili dış işlerden sorumlu yöneticisi Frank Overmeyer, şirketin uzun vadeli stratejisinin bir parçası olmadığını kabul ediyor.

 

Overmeyer, “AMG araçlarının tümü, gelecekte isteğe bağlı plug-in hibritlerle satışa sunulacak. Yarı hibrit, AMG'nin stratejisi değildir, çünkü emisyon tasarrufları çok küçük” dedi.

 

Gelecekteki Mercedes-AMG plug-in hibrit modeller, C-Serisi, E-Serisi ve S-Serisi'nde zaten sunulan, otomobil üreticisinin üçüncü nesil plug-in hibrit sistemiyle donatılacak. Bu, tamamen elektrikli 50 km menzil sunarken, 121 hp ve 440 Nm tork sağlayan bir elektrikli motor içeriyor.

 

Mercedes-AMG, bu sistemi EQ Power+ adıyla markalaştıracak, ancak bunlar normal Mercedes-Benz modellerine göre daha fazla güç ve daha az elektrikli mesafe özelliğine sahip olacak.

 

Overmeyer “Pilin kendisi ve elektrik motoru da dahil olmak üzere uygulama aynı olacak ve menzili azaltarak performansta önemli bir artışa sahip olabilirsiniz. Menzil azalacak ancak deneyim daha iyi olacak. Aynı pil, aynı aktarma organı, farklı uygulama. Bir SUV'da 100 km menzil sunabilir. AMG'de yalnızca 60 km veya 70 km olabilir” dedi.

 

Mercedes-AMG bu elektrikli motorunu mevcut modellerine ekleseydi, şu an olağanüstü hızlı bazı araçlara sahip olabilirdik. Örneğin, gelecekte 400 hp dört silindirli yanmalı motor ve 121 hp elektrikli motorlu bir hibrit A45 olabilir. Hattâ 585 hp yanmalı motorlu ve 121 hp elektrikli motorlu bir Mercedes-AMG G63 bile görebiliriz.

Son Güncelleme : 14 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo