Tesla Model Y güvenli, hızlı ve 500 km menzile sahip

Ototeknikveri     15 Mart 2019 10:37

Tesla Model Y, Los Angeles'taki özel bir lansman etkinliğinde tanıtıldı. SUV, Tesla'nın binek otomobil serisinde Model 3, Model S ve Model X'e katılacak.

Tesla Model Y güvenli, hızlı ve 500 km menzile sahip
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tesla Model Y'yi dört farklı konfigürasyonla sunacak. Giriş seviyesi Standard Range modelinin 2021 baharında gelmesi bekleniyor ve 39.000 $ fiyatıyla dört seçeneğin en ucuzu olacak. Diğer üç model ise Standart Range'den daha önce 2020 sonbaharında çıkacak.

 

Bu üç modelin en ucuzu Tesla Model Y Long Range olacak. Adından da anlaşılacağı gibi, bu model menzili azamiye çıkartmaya odaklanacak ve tek şarjla yaklaşık 500 km gidebilecek. Ayrıca otomobil 5,5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabilecek ve azami hızı 209 km/s olacak. Long Range modelinin fiyatı 47.000 dolardan başlayacak.


Bu modelin üzerinde Tesla Model Y Dual Motor AWD olacak. Bu model daha iyi performans için Long Range'e kıyasla 32 km kadar daha az menzil sunacak. Dört çekişli model azami 217 km/s hız yapacak ve 4.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilecek. Bu seçeneği satın almak isteyenler için fiyat 51.000 dolardan başlayacak.

Son model ise Tesla Model Y Performance olacak. İki güçlü elektrikli motor sayesinde, bu model 450 km menzile sahip olacak, azami 241 km /s hız yapabilecek ve 3,5 saniyede sıfırdan 10 km/s hıza ulaşabilecek. Tesla Model Y Performance için 60.000 dolar ödemek gerekiyor.

Beklediğimiz gibi, Tesla Model Y'nin ön fasyası, dört kapılı sedan kardeşi Model 3'e çarpıcı biçimde benziyor. Sonuç olarak, otomobil üreticisinin giriş seviyesi SUV'sinde büyük farlar ve nispeten kısa bir ön çıkıntı bulunuyor.


Arkadan bakıldığında, Tesla Model Y daha büyük Model X'e benzer bir profile sahip, ancak Model 3'ünkine benzer arka lambaları var.

İçeride, tamamen elektrikli SUV yedi kişilik oturma alanı sunuyor ve Model 3'ün minimalist tasarımını benimsiyor. Yedi koltuk isteğe bağlı bir ekstra olacak. Önemli iç mekan özellikleri arasında panoramik bir cam tavan ve otomobil üreticisinin 15 inçlik yatay dokunmatik ana ekranı bulunuyor. Kabinde toplam 1868 litre depolama alanı bulunuyor.

Tesla'nın Model Y için büyük hedefleri var ve Model 3 ve Model S'nin toplamından daha fazla satabileceğini iddia ediyor.

Son Güncelleme : 16 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo