BMW ve Mercedes'in Arkasına Düşen Audi Yeni Marka Stratejisini Sunacak

Ototeknikveri     15 Mart 2019 10:37

Audi Mayıs ayında yeni marka stratejisini açıklayacak. Yeni strateji, ana rakipleri BMW ve Mercedes-Benz'in gerisinde kalan firmanın yeniden ivme kazanmasına yardımcı olacak.

BMW ve Mercedes'in Arkasına Düşen Audi Yeni Marka Stratejisini Sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen yıl, Audi'nin satış geliri % 7,8'den % 6'ya düştü. Firma elektrikli araçlara olan harcamalarını arttırdı ve yeni WLTP emisyon test döngüsünden dolayı üretim sorunları yaşadı. Bununla birlikte, küresel teslimatlar 1.81 milyona düştü (2017 yılına göre % 3.5 düşüş), Avrupa satışları ise % 14 azaldı.

 

Autonews Europe, WLTP'ye geçiş, yüksek maliyetler, elektrikli mobilite için yapılan yüksek harcamalar ve giderek zorlaşan makroekonomik çevre nedeniyle finansal sorunlar yaşayan Audi için 2019'un bir dönüşüm yılı olacağını yazdı.

 

Audi CFO'su Alexander Seitz, “Maliyet yapılarımız üzerinde çok çalışacağız ve operasyonel olarak bu yıl temizlikle yüzleşeceğiz.” dedi.

Daha iyi bir geleceğe doğru atılacak ilk adım olarak, 23 Mayıs'ta Audi yeni bir plan sunacak ve platformların ve araç mimarilerinin bir araya getirilmesi de dahil olmak üzere tesis kapasite kullanımını iyileştirmeye çalışacak. Diğer bir çözüm ise 2025 yılına kadar üst orta seviye ve tam boy segmentlerinde toplam 15 model bulunacak şekilde daha üst düzey otomobiller üretmek.

 

Ayrıca önümüzdeki 24 ay içinde beş tam elektrikli ve yedi plug-in hibrit model piyasaya sürülecek, seride böylece 2025 yılına kadar toplam 30 "elektriklendirilmiş" model olacak. 2023 sonuna kadar otonom sürüş, elektrikli otomobil ve dijital hizmetlere 14 milyar euro yatırım yapılacak.

 

Bloomberg'e göre Audi, yakın gelecekte kardeş marka VW ve Porsche ile “daha derin bir işbirliği” bekliyor ve daha büyük Çin pazarına odaklanmayı planlıyor.

 

Son Güncelleme : 16 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo