2020 BMW 2 Serisi Gran Coupe karda drift yaparken görüntülendi

Ototeknikveri     17 Mart 2019 11:44

2020 BMW 2 Serisi Gran Coupe, bu kez de soğuk hava testi sırasında kameralara yakalandı. Mavi fren kaliperleri, büyük tekerlekler ve yamuk çift çıkışlı egzoz, bu özel prototipin M240i M Performance versiyonu olduğunun ipuçlarını veriyor.

2020 BMW 2 Serisi Gran Coupe karda drift yaparken görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk BMW 2 Serisi Gran Coupe prototiplerini tespit ettiğimizden bu yana bir yıldan uzun bir süre geçti, sonrasında 2018'in Ocak ayında yalnızca bir tane daha görüldü.

 

Peki o zamandan beri ne oldu? Yeni 2 Serisi Gran Coupe, şimdi önemli güncellemelerle tekrar görüntülendi. Fotoğraflardan anlaşılacağı gibi, Mercedes CLA rakibi ağır kamuflajlı olsa da artık üretim kaportasını taşıyor.

 

Ayrıca, prototipler üretime hazır farlar ve arka lambalara sahip. Aydınlatma üniteleri elbette kamuflajlı ancak yine de bize fikir veriyorlar.

 

Önde, farlar bir gözyaşı damlası şeklinde ve tanıdık altıgen halkalara sahip gibi görünüyor. Arka lambalara gelince, kesinlikle LED kullanıyorlar, ancak şekillerini şu anda anlamak biraz zor.

Önceleri arkadan çekişli bir platform kullanacağı düşünülen 2 Serisi Gran Coupe, yeni çıkacak 1 Serisi ailesinin önden çekişli mimarisini benimsemiş. Tabii ki, xDrive dört çekişli sürüş sistemi bir seçenek olarak veya en güçlü motorlarla standart olarak sunulacak. BMW'nin arkadan çekişli sürüş sistemini otomobilin daha pahalı olmasına ve 3 Serisi ile fazla benzer olmasına yol açacağı için iptal ettiği düşünülüyor.

 

2 Serisi Gran Coupe, yaklaşık olarak 4.5 metre, yani kabaca şu anki 2 Serisi Gran Tourer ile aynı uzunlukta. 1 Serisi Sedan ve 3 Serisi Sedan arasındaki boşluğu dolduran 2 Serisi Gran Coupe, BMW'nin yaklaşmakta olan Mercedes-Benz CLA'ya cevabı.

 

2 Serisi Gran Coupe gelecek yıl ilk kez piyasaya çıktığında, 1.5 litrelik üç silindirli ve 2.0 litrelik dört silindirli benzinli ve dizel motorlar sunacak. Mevcut 2 Serisi Coupe ve Cabriolet'in tersine, beş kapılı model altı silindirli motorlar sunmayacak.

 

Büyük olasılıkla bu çekimlerde gördüğünüz M235i (veya bazı kaynaklara göre M240i) versiyonu, kısa süre önce X2 M35i'de piyasaya sürülen 2.0 litrelik turbo dört silindirli motoru kullanacak. Sonuç olarak, M235i Gran Coupe, 302 hp (306 PS) güç çıkışı ve 450 Nm tork ile gelecek.

Son Güncelleme : 18 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo