Ford Almanya'da 5 bin kişiyi işten çıkartıyor!

Ototeknikveri     17 Mart 2019 11:45

Avrupa üretim merkezi Almanya’nın Köln kentinde bulunan Amerikan otomobil devi Ford, 5 bin işçinin işine son vereceğini duyurdu. Ford fabrikası kararını Köln’deki çalışanlarına gönderdiği bir yazıyla haber verdi.

Ford Almanya'da 5 bin kişiyi işten çıkartıyor!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İşçilere Ford Köln İşletme Tesisleri Müdürü Gunnar Herrmann ve Personel Dairesi Müdürü Rainer Ludwig imzasıyla gönderilen duyuruda, tasarruf planlarının 500 milyon dolar olduğu, bunun da ancak 5 bin işçiyle yollarını ayırarak gerçekleştirilebileceği belirtildi. Yazıda ayrıca, işten çıkarılanların 49 yaşından küçük olması halinde tazminat ödeneceği, 50’den büyük olmaları halinde ise erken emeklilik yoluyla iş ilişkilerinin sonlandırılacağı bildirildi.


Sert tasarruf tedbirlerinin temelinde, şirketin geçen yıllarda hedeflediği rakamlara ulaşamamasının yattığı aktarılırken, Ford Almanya’nın geleceğinin garanti altına alınması için 5 bin çalışanıyla yollarını ayırmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekildi. Ford'un Köln’deki tesislerinde 18 bin, Saarlouis'de 6 bin ve Aachen tesislerinde 200 kişi çalışıyor.

 

Türklerin Almanya’ya göç sürecinde Köln Ford tesisleri çok önemli bir yere sahip. Birinci kuşak Türk çalışanların azaldığı fakat onların çocuklarının hâlâ çalıştığı Köln Ford’daki bu işten çıkartmaların, en fazla bu işçileri tedirgin ettiği ifade ediliyor. Hafta içi Volkswagen ve Audi firmaları da ülke genelinde çalışan 5 ve 7 bin olmak üzere toplam 12 bin işçi çıkaracağını açıklamıştı.

Son Güncelleme : 18 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo