Yeni Fiat 500 Elektrikli Bir Şehir Otomobili Olacak

Ototeknikveri     19 Mart 2019 11:11

İtalyan otomobil üreticisi, yeni nesil Fiat 500'ün tamamen elektrikli olacağını onayladı.

Yeni Fiat 500 Elektrikli Bir Şehir Otomobili Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fiat 2005'ten bu yana mevcut 500'ü üretiyor ve çok satmaya devam etse de, temelde eski bir otomobil. Sonuç olarak, otomobil sıfırdan yeniden tasarlanacak ve bu kez yalnızca bir elektrikli motor ve bir pil takımı ile satılacak.

 

Fiat ve FCA pazarlama şefi Olivier Francois, Cenevre Otomobil Fuarı'nda Auto Express'e “Fiat 500 tamamen yenilendi. Heyecan verici bir otomobil. Artık tamamen elektrikli. Bu model için güzel bir tarzı olan bir tür şehir Tesla'sı diyebiliriz. Elektrikli bir otomobilde tamamen İtalyan ruhunu yansıtıyor. ”dedi. 

Fiat, dikkat çekici Centoventi konseptini Cenevre fuarında tanıttı, ancak elektrikli 500'ün, bir sonraki Panda'nın önizlemesi olduğu söylenen çalışmanın üretim versiyonuyla herhangi bir bileşeni paylaşıp paylaşmayacağını söylemedi. Kesin olarak biliyoruz ki, yeni nesil 500 şu anda Fiat Chrysler Automobiles tarafından geliştirilen yeni bir elektrikli otomobil mimarisini kullanacak.

 

Olivier François yeni platformu “Elektrifikasyon için tasarlanmış yeni bir platform. Arabayı radikal biçimde farklı kılıyor. Hala 500, aynı büyüklükte, aynı oranlarda, ancak aynı araba değil. Geleceğin 500'ü.” diye tarif etti.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, yeni 500, önceki modelden biraz daha pahalıya satılacak. Mevcut model de üretimde kalacak ve bir süre boyunca yeni elektrikli modelle birlikte satılacak. Bu kararın arkasında tüm piyasaların elektrifikasyona hazır olmadığı gerçeği yatıyor.

Son Güncelleme : 20 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo