2020 Nissan Juke Yeni Platforma Rağmen Özgün Görünümünü Koruyor

Ototeknikveri     20 Mart 2019 10:14

2020 Nissan Juke modelinin bir prototipi daha kamuflajlı şekilde kameralara yakalandı. Fotoğraflardan Nissan'ın yeni modelin testlerine başladığı anlaşılıyor.

2020 Nissan Juke Yeni Platforma Rağmen Özgün Görünümünü Koruyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil daha önce de görüntülenmişti. Ağır kamuflaja rağmen otomobil Juke kimliğini koruyor ve hemen tanınabiliyor. Otomobilin özgün "böcek gözü" farları, arka kapılardaki gizli kapı kolları ve genişletilmiş tekerlek kemerleri modeli ele veriyor.

 

Dahası, yeni Juke, mevcut modelle neredeyse aynı ölçülere sahip. Öyle ki, bazı kişiler bunun yeni bir nesil değil sadece bir güncelleme olduğunu bile düşünebilir. En büyük farklardan birisi, mevcut modelin bumerang şeklindeki arka farlarının Nissan Qashqai'ye benzer farlarla değiştirilmesi olmuş.


Ön kısım, üç parçalı lambalar (farlar, gündüz farları ve sis lambaları) sayesinde mevcut Juke ile benzer görünebilir, ancak 2020 modelinde yeni Leaf'ten ilham alan V-motion ön panjur bulunuyor. 

 

Henüz iç mekan fotoğrafı yok, ancak fotoğraflardan biri gösterge panelinin üst kısmında yeni bir "kayan" ekran bulunduğunu gösteriyor. Kabinin hem tasarım hem de teknoloji bakımından önemli bir revizyon alması beklense de, fotoğraflarda gördüğümüz ekran geliştirme sürecindeki doğaçlama bir denemeden ibaret de olabilir.

 

Mevcut modelle çarpıcı stil benzerliklerine rağmen, ikinci nesil Juke tamamen yeni bir platforma dayanacak. CMF-B mimarisi, en uygun seçenek gibi gözüküyor, çünkü tamamen yeni Renault Clio tarafından da kullanılıyor ve hibrit versiyon için elektrifikasyonu destekliyor. Diğer motor seçenekleri arasında 1.0 litrelik üç silindirli ve 1.6 litrelik dört silindirli turboşarjlı benzinli motorlar ve 1.5 litrelik turbo dizel bulunuyor.


CMF-B'ye geçmek aynı zamanda 2020 Juke'un biraz daha uzun bir aks mesafesine sahip olmasını sağlayacak ve böylece arka ayak boşluğunda çok ihtiyaç duyulan bir iyileştirme sunacağı için iç mekana da fayda sağlayacak. Yeni Juke'un Nisan ayında New York'ta veya daha sonra sonbaharda Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 21 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo