Suzuki, Yeni Anlaşma Sayesinde Avrupa'da Toyota Tabanlı Hibrit Modeller Sunacak

Ototeknikveri     20 Mart 2019 10:14

Toyota ve Suzuki, yeni hibrit ve kompakt otomobiller geliştirecekleri global ortaklıklarının detaylarını açıkladı.

Suzuki, Yeni Anlaşma Sayesinde Avrupa'da Toyota Tabanlı Hibrit Modeller Sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2017'de işbirliği olanaklarını araştırmak üzere bir iyi niyet anlaşması imzalayan iki Japon otomobil üreticisi şimdi ortaklığın detayları üzerinde anlaştılar: Toyota, elektrifikasyon teknolojilerindeki uzmanlığıyla katkıda bulunacak, Suzuki ise kompakt araçlar için geliştirdiği teknolojilerdeki gücünü paylaşacak.

 

Daha spesifik olarak, Toyota, Avrupa pazarı için RAV4 ve Corolla Wagon platformlarına dayanan bir çift yeni Suzuki hibrit üretecek ve hibrit güç aktarım teknolojisini Suzuki'ye tedarik edecek.

Buna karşılık Toyota, Avrupa model serisinde Suzuki'nin küçük ve kompakt otomobiller için geliştirdiği en yeni motorları kullanacak. Motorlar, Toyota'nın Polonya'daki fabrikasında üretilecek.

 

İki otomobil üreticisi ayrıca özellikle Hindistan pazarı için ortak hibrit modeller geliştirecek. Bununla birlikte Afrika pazarı için de dört model sunulacak.

 

Toyota Başkanı Akio Toyoda, “Yeni anlaşmamızla, yalnızca Hindistan ve Avrupa'da değil, tüm dünyada hibrit teknolojilerin daha geniş bir şekilde kullanılmasına katkı sağlamak istiyoruz.  Piyasadaki bu çok önemli dönüşüm sürecinde işbirliğimiz sayesinde ayakta kalacağız ve rekabet gücümüzü artıracağız." dedi.

Suzuki Başkanı Osamu Suzuki ise “Avrupa ve Afrika da dahil olmak üzere küresel bazda ortaklığın durumu hakkında bugün bu açıklamayı yapabilmek benim için büyük bir mutluluk. Toyota'nın hibrit teknolojisini kullanmamıza izin vermesinden dolayı çok müteşekkiriz. Elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz ”diye konuştu.

Son Güncelleme : 21 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo