Kuzey Kutup Dairesi'nde Gizemli Dacia Duster Elektrikli Yarış Otomobili Görüldü

Ototeknikveri     21 Mart 2019 11:35

Carlos Ghosn, 2013'te elektrikli otomobil piyasası gelişmeye devam ederse, elektrikli bir Dacia modelinin de bir gün gelebileceğini belirtmişti.

Kuzey Kutup Dairesi'nde Gizemli Dacia Duster Elektrikli Yarış Otomobili Görüldü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nihayet bu öngörü gerçeğe dönüşmüş olabilir. Öte yandan, pek çok kafa karıştırıcı şey var ve emin değiliz. Casus fotoğrafçılar bu prototipi tamamen elektrikli olarak tanımlıyor ve ayrıca birçok yarış parçasına sahip olduğunu söylüyorlar.

 

Neye bakıyoruz?

Birincisi, bu kesinlikle arabanın plakasının bile olmadığı gizli bir test. Gövdenin daha büyük bir aks mesafesine uyacak şekilde uzatılmış olması (gerçek bir Duster ile karşılaştırıldığında), bu testin elektrikli bir versiyon değil de yeni bir teknolojinin ince ayarlarını yapmak için olabileceğini gösteriyor.

Test otomobilinde yarış koltukları, takla kafesi, önde Brembo frenler ve arkada Renault Alpine frenler ile kaput ve bagaj kapağı için bir hızlı açma sistemi de bulunuyor.

Teorilerden biri, Renault'nun Dacia'nın zaten katılımcı olduğu Andros Trophy (buz yarışları serisi) için yeni bir yarış arabasını deniyor olabileceği yönünde. Andros Trophy Electrique kategorisi, aslında Formula E'nin gelmesinden üç yıl önce işleri başlatan, dünyadaki ilk elektrikli yarış serisi oldu. 2020'ye gelindiğinde takvime yeni bir dört tekerlekten çekişli elektrikli otomobil sınıfı da eklenecek.

Bu test otomobilinin gerçek bir elektrikli Dacia ürünü ile bir ilgisi olup olmadığına bakılmaksızın, eninde sonunda Romen otomobil üreticisinin yeterince iyi bir altyapıya sahip pazarlarda bütçe dostu elektrikli otomobiller satmaya başlayacağından emin olabilirsiniz. Biraz zaman alabilir, ama olması gerekiyor.

Son Güncelleme : 21 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo