YENİ VOLVO XC90'NIN LÜKS KABİNİN ÖNE ÇIKANLARI

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 06:34

Volvo Cars’ın gelmiş geçmiş en lüks kabini; Yeni Volvo XC90

YENİ VOLVO XC90'NIN LÜKS KABİNİN ÖNE ÇIKANLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bir Volvo için tasarlanmış en lüks iç mekân olma özelliğine sahip olan Yeni Volvo XC90'ın iç mekanında, yeni bir araç içi kontrol sisteminin kalbini oluşturan tablet benzeri dokunmatik kontrol konsolu, yumuşak deri ve ahşap gibi materyaller, ünlü İsveçli cam üreticisi Orrefors yapımı kristal vites kolu ve start/stop butonu ile ses kontrolü için elmas kesim kontroller gibi el yapımı detaylar dikkat çekiyor. 
 
 
Yeni koltuklar
Volvo Cars zaten sektördeki en rahat koltukları üretmesiyle ünlü. Yeni XC90, yenilikçi bir şekilde tasarlanmış koltuklar sunarak bu ünü pekiştiriyor ki, bu koltuklar aynı zamanda hem ikinci hem de üçüncü koltuk sırasındaki yolcular için araç içi alanı sağlayarak yeni XC90'ın gerçek bir yedi koltuklu olmasına katkıda bulunuyor.
 
Page, “Tıpkı klasik İskandinav sandalyeleri gibi bizim yeni koltuklarımız da konforlu olmak için bir sürü kalın dolguya ihtiyacı olmadığını kanıtlıyor. Koltukların geniş merkezi bölümü insan omurgasını andıran ergonomik bir şekle sahip. Çok sayıda ayar olanağı, her kullanıcının ideal bir oturma pozisyonu yaratmasını mümkün kılıyor,” diyor.
 
Standart Comfort koltuklar; ayarlanabilir yan destekler, koltuk minderi uzantısı, çok yönlü bel desteği ve dikey ayarlanabilir koltuk başlıklarını da içeren sezgisel, akıcı bir işleyişe sahip. Belirlenen üç ayar bellekte saklanabiliyor. Havalandırma ve masaj fonksiyonları ise opsiyonel. Tamamen yeni, opsiyonel Contour koltuk, omuzlardan uyluklara kadar tüm vücuda mükemmel yan destek sağlamak üzere tasarlandı.
 
Birbirinden ayrı ikinci sıra koltuklar ve üçüncü sırada daha fazla alan İkinci sıra, yaslanma ayarına sahip birbirinden bağımsız üç koltuk içeriyor. Kaydırma işlevi üçüncü sıradaki yolculara daha fazla bacak alanı sağlamak ya da üçüncü sıradaki koltuklar düz katlandığı takdirde bagaj alanını artırmak için kullanılabiliyor. Orta koltuğa entegre çocuk yükseltici minder ise opsiyonel.
 
Boyları 170 cm'ye kadar olan yolcular için sınıfında lider konfor vaat eden üçüncü sıradaki koltuklar, yolculara cömert bir tiyatro koltuğu tarzı ön görüş alanı sağlamak için hafifçe ortalanmış. İkinci sıra koltukların altında ayaklar için ilave alan sağlanması ekstra konfor ve bacak mesafesi yaratıyor. Üçüncü sıradan kolay giriş ve çıkış ve kullanım kolaylığı sağlamaya gösterilen özel dikkat, bunu segmentteki en iyi üçüncü koltuk sırası yapıyor.
 
Yedi koltuğun hepsi ön gergili üç noktalı emniyet kemerleri içeriyor ve tüm koltuk sıraları bir yan darbe ya da yuvarlanma durumunda devreye giren gelişmiş hava perdesiyle kaplı. Yeni Volvo XC90, sürücü ve tüm yolcular için bir dizi depolama seçeneği içeriyor. İkinci ve üçüncü sıradaki tüm koltuklar ayrı ayrı katlanabiliyor ki, bu da olağanüstü bir yükleme esnekliği sağlıyor. Üçüncü sıra koltuklar da elektrikli olarak ayarlanabiliyor.
 
Dört bölge kontrollü klima sistemi
Keyifli ve taze bir kabin içi iklimi rahat sürüşün önemli bir parçası. Yeni Volvo XC90, ön ve ikinci sıradaki yolcular için bağımsız ayarlara sahip dört bölge kontrollü klima sistemi ile donatıldı. Üçüncü sıra için ayrı bir havalandırma ünitesi pazara bağlı olarak standart ya da opsiyonel olarak sunulacak. Pazardaki en verimli sistemlerden biri olan Volvo Cars CleanZone hava arıtma sistemi, dışarıdan gelen havadaki küçük, zararlı partiküllerin ve polenlerin daha etkili bir şekilde yakalanması için yeni bir filtre eklenerek daha da geliştirildi.
 

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo