Volkswagen Sırbistan'ı mı seçti?

Ototeknikveri     24 Mart 2019 03:21

Ülkedeki kötü ekonomik koşullar nedeniyle Ukrayna'dan çıkmayı düşünen Volkswagen, bunun yerine grup bünyesindeki markalardan Skoda'nın liderliğinde Sırbistan'da yeni bir fabrika kurabilir. Yatırım için aday ülkelerden birisi de Türkiye’ydi ancak Sırbistan ihtimalinin güçlendiği görülüyor.

Volkswagen Sırbistan'ı mı seçti?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman otomobil üreticisinin, ülkedeki kötü ekonomik koşullar nedeniyle Ukrayna'daki Solomonovo üretim tesisini kapatmayı düşündüğü öğrenildi. Bu tesis Audi A4 ve A6, Skoda Fabia ve Octavia ile Seat Leon, Altea ve Toledo modellerini üretiyor. Fabrikada yıllık üretim kapasitesi 45.000 adet ancak 2016 yılında yalnızca 4.000 araç üretildi.

 

Skoda otomobillerinin Sırbistan'daki genel ithalatçısı olan Milenko Kostic, yerel yayın Vecernje Novosti'ye verdiği demeçte, Volkswagen ve Skoda yönetiminin ülkedeki koşulları öğrenmek için kendisiyle görüştüğünü söyledi.

 

Kostic, “Ukrayna'daki koşullar nedeniyle beklenen sonuçlara hiç ulaşılamadı. Volkswagen’in Sırbistan'a gelişi ülkemiz ve ekonomimiz için harika bir haber olabilir. Bana ortalama maaş, işgücünün eğitimi ve iş koşullarıyla ilgili her şey hakkında sorular sordular” dedi.

 

Volkswagen Grubu, bir süredir Doğu Avrupa'da yeni bir "çok markalı" fabrika kurmayı düşünüyor ve Skoda'nın bu alanda öncülük etmesi bekleniyor. Auto News ile konuşan Skoda yöneticisi Bernhard Maier, otomobil üreticisinin fabrika için dört aday ülke belirlediğini söyledi, ancak bunların isimlerini vermeyi reddetti.

 

Eğer VW Sırbistan'da bir tesis kurmaya karar verirse, bunun için 300 ila 400 hektarlık bir arazi edinmesi gerekecek. Kostic, böylesine büyük bir fabrika için tek uygun yerin Niş kentinin yakınında ve kuzeydeki özerk Voyvodina bölgesinde olacağını söyledi.

 

Sırp cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Volkswagen fabrikasını ülkesine kazandırmaya istekli ve bu hafta otomobil üreticisinin temsilcileriyle bir toplantı yapacak.

 

Vuçiç, "Sırbistan, Volkswagen için bu yatırımla ilgilenen tüm dost ülkeler - Türkiye, Romanya ve Bulgaristan - ile karşılaştırıldığında en güçlü, en istikrarlı ve en iyi ülkedir." Dedi.

Son Güncelleme : 24 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo