Skoda Yetkilileri Hibrit Scala RS Planlıyor

Ototeknikveri     24 Mart 2019 04:11

Kısa süre önce tanıtılan Skoda Scala, RS versiyonu için sıradaki aday olabilir. Otomobil Renault Megane RS, Ford Focus ST ve diğer yüksek performanslı kompakt hatchback otomobillere rakip olacak.

Skoda Yetkilileri Hibrit Scala RS Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Henüz resmi bir karar alınmadı, ancak böyle bir model yine de şirketin radarında. Skoda'nın Satış ve Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Alain Favey, AutoExpress'e 2019 Cenevre Otomobil Fuarı'nda “Resmi olarak hiçbir şeye karar vermedik  ama evet, Scala RS'yi düşünüyoruz. Bence bu mantıklı bir karar olur. ”

 

Octavia RS ve Kodiaq RS'nin başarılı olması Scala RS modelinin hazırlanması için de olasılığı artırıyor.

 

Favey “Gerçek şu ki, Octavia RS'de son derece başarılı olduk. Kodiaq RS için de işaretler cesaretlendirici; hedefine ulaşacak gibi görünüyor. Bu yüzden, geleneksel bir spor otomobil olmayan bir modelde bile, sportif bir versiyon çok mantıklı geliyor.” dedi.


Performans odaklı versiyon için istekli bir diğer Skoda yetkilisi ise Teknik Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Christian Strube. Strube konuyla ilgili açıklamasında, “Scala'nın performans versiyonu mühendislik açısından çok ilginç. Bu gerçekleşmesi için bastırdığım bir otomobil.” dedi.


Bununla birlikte, mevcut Volkswagen Golf GTI'den farklı olarak, potansiyel bir Scala RS yanmalı motorlu olmayabilir. Bunun yerine, otomobil üreticisi, genel CO2 emisyonlarını düşürmelerine ve otomobilin yeni, daha katı Avrupa emisyon standartlarını karşılamasına yardımcı olacak bir hibrit sistem planlıyor.

Scala'nın önizlemesi olarak sunulan Vision RS konsepti de hibrit sisteme sahipti. Sistemde 1.5 litrelik turboşarjlı motor, toplam 245 PS (242 hp / 180 kW) güç çıkışı sağlayan bir elektrikli motorla birlikte yer alıyor. Otomobil, bu donanımla 7.1 saniyede sıfırdan 100 km / saat hıza çıkabiliyor ve azami 210 km / saat hıza ulaşabiliyor. Sistem 70 km elektrikli sürüş mesafesi sunuyor.

Böyle bir sistem, Skoda yetkililerinin performans odaklı versiyon için ihtiyaçlarını karşılayabilir. Firmanın önceki benzer performans modelleri ve Scala'nın modern temelleri göz önüne alındığında, böyle bir model eğer gerçekleşirse çok ilginç olabilir. 

Son Güncelleme : 24 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo