Tesla eski çalışanına şirket sırrını çaldığı iddiasıyla dava açtı

Ototeknikveri     24 Mart 2019 04:25

Elektrikli otomobil devi Tesla, otomatik pilot yazılımıyla ilgili kaynak kod içeren 300 binden fazla dosyayı çaldığı iddiasıyla eski çalışanı Çinli Guangzhi Cao'ya dava açtı.

Tesla eski çalışanına şirket sırrını çaldığı iddiasıyla dava açtı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şu anda Çinli elektrikli otomobil firması XMotors'da (Xiaopeng) çalışan Cao'nun bu dosyaları 'Zip' sıkıştırma yöntemi kullanarak Apple iCloud üzerinden çaldığı iddia ediliyor.

 

Çinli yazılım ve donanım mühendisi Guangzhi Cao, Tesla'ya 2017 yılında girmiş ve 3 Ocak 2019'da firmadan ayrılmıştı. LinkedIn profiline göre Sao, daha önce Apple'da iPhone'un Portre Modu için geliştirilen ilk nesil çift kamera sisteminin üzerinde çalışan bir yazılım mühendisiydi. Ancak daha sonra Tesla'ya Autopilot AI / Vision ekibinin bir üyesi olarak katıldı.

 

Tesla'nın dava dosyasındaki suçlamalara göre Çinli mühendis firmadan ayrılmadan hemen önce Tesla otomatik pilot kaynak kodlarını kişisel iCloud hesabına yükledi. Dosyada "Bu durum Tesla ilkelerine ve Cao ile yapılan anlaşmaya aykırıdır. Cao kısa bir süre sonra Tesla'dan ayrılmak istedi. Zip dosyaları yaratarak Tesla'nın otomatik pilot kaynak dosyası havuzundaki tüm bilgileri kopyaladı. Zip dosyaları sayesinde bu dosyaları daha küçük ve taşınabilir hale getirdi" ifadeleri yer aldı.

 

Tesla, yapay zeka temelli otomatik pilot yazılımını geliştirmek için yüz milyonlarca dolar harcadığını açıklamıştı.

 

Dava dosyasına göre Çinli mühendis firmadaki 45 bin çalışan arasından kaynak kodlara erişim imkanına sahip 40 kişiden biriydi.

 

ABD medyasında "Tesla'nın kopyacısı" olarak lanse edilen, Cao'nun da çalıştığı Çinli XMotors'un (Xiaopeng) yatırımcıları arasında Alibaba ve Foxconn gibi tanınmış bazı firmalar da var. Firma 2018'de Las Vegas Fuarı'nda bir elektrikli araba ile de boy göstermişti.

Son Güncelleme : 24 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo