Elektrikli Porsche Cayenne Geliyor

Ototeknikveri     24 Mart 2019 08:34

Porsche 2002'de ilk nesil Cayenne'i tanıttığında, muhafazakar otomobil meraklıları bunun Alman markası için yanlış bir hareket olduğuna inanıyordu. On yedi yıl sonra, SUV üçüncü nesilde ve büyük bir popülaritenin tadını çıkarmaya devam ediyor.

Elektrikli Porsche Cayenne Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobilin, SUV'lerin kar elde etmek için gidilecek en hızlı yol olduğunu öngördüğü söylenebilir. Şimdiyse sırada elektrifikasyon var. Tamamen elektrikli Taycan ve Taycan Cross Turismo yakında piyasaya sürülecek, bir sonraki Macan da sadece elektrikli olarak satılacak.

 

Porsche'nin hedefleri bu üçlünün de ötesine geçebilir, Autoexpress, Cayenne'in sıradaki elektrikli model olabileceğini yazdı. Konuyla ilgili web sitesine açıklama yapan bir sözcü “Bu karar henüz verilmedi. Ancak elbette, hemen hemen her modelin geleceğini tartışıyoruz, çünkü birçok pazar elektrikli otomobiller istiyor” dedi.

Üretim için yeşil ışık yakılırsa, elektrikli Cayenne muhtemelen özel bir platforma oturacak. Porsche'nin, elektrifikasyonun henüz yayılmadığı pazarlar için, tıpkı Macan gibi, mevcut yanmalı motorlu modeli de elektrikli seçeneğin yanında satmaya devam etmesi mümkün. Porsche henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

 

Bu arada Alman otomobil firması, yeni çıkan Cayenne Coupe'yi en çok satan ürününe dönüştürmeye yoğunlaşıyor. Sportif SUV, ilk başta iki motor seçeneğiyle birlikte geliyor ve BMW X6, Mercedes-Benz GLE Coupe ve Audi Q8'e karşı yarışacak.

Yeni Cayenne Coupe, bu sonbaharda 75.300 dolar'lık başlangıç fiyatı ile ABD showroom'larına ulaşırken, Turbo en az 130.100 dolar'a mal olacak.

Son Güncelleme : 24 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo