2020 Nissan Juke: Görünüm, Motor Seçenekleri Ve Bilinen Tüm Detaylar

Ototeknikveri     24 Mart 2019 11:32

Nissan Juke 2010'dan bu yana piyasada. Bu süre içinde özellikle son yıllarda satışların düşmesiyle birlikte bu yarı kompakt SUV'nin başarısından şüphe edenler oldu.

2020 Nissan Juke: Görünüm, Motor Seçenekleri Ve Bilinen Tüm Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Neyse ki, Juke hayranları için, Japon üretici tuhaf görünümlü, bardak büyüklüğündeki bu modelin özgün kimliğine bağlı kalarak yeni bir nesil hazırlıyor. Yeni neslin casus fotoğrafları da şimdiden elimizde ve otomobilin neye benzeyeceğini az çok biliyoruz.

 

Radikal Görünüm

Önceki neslin böcek gözü biçimli farlara sahip ön yüzü ve tıknaz ölçüleriyle tartışmalı bir ünü vardı. Modelin başarısını sağlayan da belki bu farklı ve tartışmalı tarzıydı.

 

2020 modelinde de Nissan, bu tarzı koruyacak. Ön kısımda Japon markasının üstte gündüz farlarıyla kesişen V-motion ön panjuru hakim, ana farlar da önceki model gibi oval bir şekle sahip.

 

Daha uzun arka kapılar ve keskin hatlara sahip kasa otomobile olgunluk katıyor. Arka tasarım özellikleri arasında Micra'ya benzer köşeleri çıkıntılı LED farlar ve arka sütunları bölen parlak siyah kaplamayla oluşturulan yüzer tavan etkisi dikkat çekiyor.

 

İç Mekanda İyileştirmeler

Şu anda, Juke en çok sıkışık kabini ve kabindeki düşük kaliteli materyalleri nedeniyle eleştiriliyor. Neyse ki, yeni nesilde özellikle araç içi teknolojilerle odaklanılarak daha iddialı bir kabin hazırlanıyor.

 

Kabin tasarımı, daha düz çizgiler ve teknik detaylarla mevcut oval tasarımdan uzaklaşıyor. Büyük bir dokunmatik ekran, kablosuz bağlantı ve özelleştirilebilir uygulamalar ile birlikte Android Auto ve Apple Car desteği sunuyor. 360 derece kamera, otonom acil durum freni, şerit tutma yardımı ve aktif park yardımı ile mevcut sürüş yardım sistemlerinin sayısı ciddi oranda artıyor. Müzik severler koltuk başlarına entegre edilmiş hoparlörlere sahip Bose surround ses sistemiyle müziğin tadını çıkartacak.

 

Platform ve Güç Aktarma Organları

İkinci nesil Juke, Renault / Nissan'ın CMF-B mimarisine geçecek. Bu geçiş, özellikle arka koltukta oturanlar için aks mesafesinde ve daha da önemlisi, iç hacimde artış sağlayacak.

 

Güç aktarma organlarına gelince, 1.0 litrelik üç silindirli benzinli, 1.6 litrelik dört silindirli turboşarjlı ve 1.5 litrelik bir turbo dizel motordan oluşan seçenekler bekleniyor. Ayrıca benzinli ve elektrikli motorları biraraya getiren bir hibrit versiyon sunulacak. Motorlar Nissan'ın X-tronic sürekli değişken şanzımanı, önden çekişli sürüş sistemi ya da isteğe bağlı dört tekerlekten çekiş sistemiyle çalışacak.

 

Rakipler ve Çıkış Takvimi

Juke, sürekli gelişen bir yarı kompakt SUV segmentinde yarışıyor ve ciddi bir rekabetle karşı karşıya. Toyota C-HR, Nissan'ın benzer boyuttaki modeli Kicks, SEAT Arona, Hyundai Kona, Peugeot 2008, Audi Q2, Kia Stonic, Mazda CX-3, Ford EcoSport, Chevrolet Trax, Citroen C4 Cactus ve Jeep Renegade bu rakiplerden sadece bir kısmı.

 

Yeni Juke bu yıl sona ermeden 2020 modeli olarak piyasaya sürülebilir.

Son Güncelleme : 25 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo