Tesla Model X'e Rakip Volkswagen ID Lounge Elektrikli SUV Konsepti 16 Nisan'da Geliyor

Ototeknikveri     24 Mart 2019 11:32

Volkswagen, 16 Nisan'da tamamen elektrikli ID model ailesinin beşinci ve en büyük üyesini Şangay Auto Show'da tanıtacak.

Tesla Model X'e Rakip Volkswagen ID Lounge Elektrikli SUV Konsepti 16 Nisan'da Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konsept formunda tanıtılması beklenen SUV ID Lounge, 2020'lerde piyasaya sürüldüğünde Tesla'nın Model X ve diğer benzer modellerine rakip olacak bir üretim modeline dönüşecek.

 

VW ID Lounge, markanın uzun menzilli elektrikli otomobillerden oluşan ID ailesine öncülük edecek üç sıralı, yedi koltuklu elektrikli bir SUV olacak. Şimdiye kadar VW, gelecek yıl başında çıkacak Golf büyüklüğündeki ID hatchback'in, ID Crozz ve ID Crozz Coupe SUV'lerin (2021), ID Buzz minivanın ve ID Buzz Cargo minibüsün (2022) ve ID Vizzion sedan'ın (2022) üretimini onayladı.

Volkswagen satış yöneticisi Jürgen Stackmann'a göre, iki ID Crozz SUV, SUV'lar ve crossover araçlar için artan talebi karşılamak için yeterli olmayacak. Bu yüzden ID Lounge gibi bir modele de ihtiyaç duyuldu.


Üç sıralı yedi koltuklu SUV'un üretim versiyonunun ilk önce Çin ve ABD'ye gelmesi, 2024 yılında Avrupa'ya da ulaşması bekleniyor. VW, Çin'in elektrikli SUV'ları için önemli bir pazar olmasını bekliyor. Volkswagen, 2025'te Çin'deki elektrikli otomobillerin toplam pazarının 4,8 milyon adede yükseleceğini öngörüyor.

Bu ayın başlarında, Volkswagen Grubu, 2028 yılına kadar 70 elektrikli model çıkartmayı ve VW markasının MEB ve Audi ve Porsche'nin birlikte geliştirdiği PPE platformuyla 22 milyon otomobil üretmeyi planladığını duyurdu.

Son Güncelleme : 25 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo