BMW i4 ve iNext 600 km menzille geliyor

Ototeknikveri     25 Mart 2019 11:44

BMW, yeni fotoğraflarla yakında çıkacak üç elektrikli modelinin bazı heyecan verici özelliklerini düşürdü: iNext, iX3 ve i4.

BMW i4 ve iNext 600 km menzille geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW, üç modelin sürüş ve süspansiyon bileşenlerini zorlu hava ve yol koşullarında test ettiği İsveç'in Arjeplog kentindeki kış test merkezinde çekilen yeni fotoğraflarını paylaştı. Daha da önemlisi, otomobil üreticisi yakında çıkacak elektrikli modellerin özelliklerini açıkladı.

 

BMW iX3

Gelecek ilk model, 400 kilometre menzille önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan BMW iX3. Şirketin beşinci nesil BMW eDrive teknolojisini kullanan iX3, “son derece güçlü bir elektrikli motor ve en güncel pil hücresi teknolojisine sahip yüksek voltajlı bir enerji depolama birimi” sunacak.

Elektrikli SUV, pilini şarj etmek için 150 kW kapasiteli DC şarj istasyonlarını kullanma imkanı da sunacak. BMW iX3, BMW Brilliance'ın Çin'deki Shenyang fabrikasında, küresel pazar için inşa edilecek.

 

BMW iNext

iNext elektrikli SUV ise, 2021'de piyasaya sürüldüğünde 600 km'den fazla sürüş menzili sunacak. İlginç bir şekilde, BMW daha önce hedefinin 700 km olduğunu söylemişti ancak 600 km de oldukça etkileyici bir rakam. iNext, diğer pek çok özellikle birlikte 3. seviye otomatik sürüş ve en yeni bağlantı özelliklerini sunarak BMW'nin teknoloji lideri olacak. Model, 2021'den itibaren Almanya'daki Dingolfing tesisinde üretilecek.

 

BMW i4

BMW i4'e gelince, düşük ağırlık merkezi sayesinde üçlünün sürüşü en eğlenceli üyesi olacak. Otomobil üreticisi dört kapılı coupe modelin “ilham verici performans ve yüksek seviyede sürüş konforu” sunacağını söyledi. iNext'te olduğu gibi, i4'ün beşinci nesil BMW eDrive güç aktarma sistemi 600 km elektrikli sürüş mesafesi sunacak.

 

Ayrıca, i4, 4 saniyede sıfırdan 100 km / sa hıza çıkabilecek, azami hızıysa 200 km / sa olacak. BMW i4, 2021'den itibaren Münih fabrikasında üretilecek.

Son Güncelleme : 25 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo