Bilgisayar Oyunları ve Filmler Gençleri Trafikte Agresif Yapıyor

Ototeknikveri     25 Mart 2019 11:49

Yeni yapılan bir çalışmada, bilgisayar oyunlarının, filmlerin ve TV programlarının bir arabanın direksiyonuna geçtiklerinde gençler üzerinde ne gibi bir etki yarattığına dair 1000 sürücüye sorular soruldu. Çalışmaya katılanların %40'ı, video oyunlarının “otomobili kuralsız ya da agresif şekilde sürmeyi daha havalı gösterdiğini" söyledi.

Bilgisayar Oyunları ve Filmler Gençleri Trafikte Agresif Yapıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu arada, her 3 sürücüden en az 1'i, filmlerin ve TV programlarının tehlikeli bir şekilde sürüşün sonuçlarını nadiren gösterdiğini ve % 29'u gençlerin tutumlarının Hızlı ve Öfkeli gibi filmlerden olumsuz yönde etkilendiğini kabul ettiğini belirtti.

 

17 yaş altı sürücüler üzerinde çalışan Young Driver'a göre, bu tür hareketler daha deneyimli sürücüleri de etkileyebilir. Araştırmaya katılanların %9'u, dublörlerin otomobillerle yaptıkları tehlikeli ancak havalı numaraların kendilerini özendirdiğini itiraf etti. 18 - 24 yaşları arasındaki sürücülerdeyse bu oran %22'ye çıkıyor.

 

Ebeveynler ise, araba sürme oyunlarının gençlere güvenli bir ortamda heyecan verici sürüş yapma şansı sağladığına inanıp sormadıkları sorulduğunda, sadece 10 kişiden biri (% 11) bunun iyi bir yol olduğunu kabul etti.

 

Ergenlik uzmanı Nicola Morgan, konuyla ilgili açıklamasında “Genç beyinler hala gelişiyor ve bu yirmili yaşlarda da devam ediyor. Gelişen son alan ise, beynin 'kontrol merkezi' olan prefrontal korteks oluyor. Burası öz kontrol, karar verme, risk analizi ve hayır demesini öğrenmek gibi işler için gerekli.” dedi.

 

Morgan, “Yani, 17 yaş ve altı gençler genellikle iyi kararlar almalarına ve risk alma dahil duygusal isteklerini kontrol etmelerine yardımcı olmak için tam gelişmiş bir kontrol merkezine sahip değiller. Güvenlikten önce heyecana önem verebilirler ve bunu ellerinde olmadan güdülerine kapılarak yaparlar.” diye ekledi.

 

Otomobil uzmanı Quentin Wilson ise şunlara değindi: “Araştırmalar henüz tamamlanmadığı için GTA ve Need for Speed gibi oyunların yol güvenliğine ilişkin genç tutumları üzerindeki etkilerini tam olarak bilmiyoruz. Ancak Young Driver'da her gün görüyoruz ki, filmlerde, televizyonda ve oyunlarda kötü sürüşün yüceltilmesine henüz maruz kalmamış ergenlik öncesi çocuklar yol güvenliği mesajlarına daha duyarlılar. ”

 

Araştırmalar, başarılı bir eğitim hayatı geçirmiş gençlerin sürücü sınavını geçtikten sonraki ilk altı ay içinde kaza geçirme ihtimalinin diğer sürücülere göre %50 daha az olduğuna işaret ediyor.

Son Güncelleme : 25 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo