Elektrikli Otomobil Girişimi Canoo Dört Yeni Model Planlıyor

Ototeknikveri     26 Mart 2019 11:21

Elektrikli otomobiller üretmek üzere yola çıkan startup firma EVelozity adını Canoo olarak değiştirdi ve dört yeni model hazırlamak için iddialı bir plan yaptığını açıkladı.

Elektrikli Otomobil Girişimi Canoo Dört Yeni Model Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

EVelozity, Faraday Future’ın eski finans sorumlusu Stefan Krause ve teknoloji sorumlusu Ulrich Kranz tarafından kuruldu.

 

Şirket son birkaç yıldır elektrikli araç teknolojilerini sessizce geliştirmekte ve 2018'in başlarında, eski Opel CEO'su Karl-Thomas Neumann'ı da yönetim kuruluna kattı.

 

Drive, şirketin gelecekteki modelleri tarafından kullanılacak bir platform geliştirdiğini bildiriyor. Bu platform pil takımını ve elektrikli motoru şasiye entegre edecek ve farklı modeller oluşturmak için bu temellere farklı gövdeler yerleştirilebilecek. Şirket bu platformu temel alan dört modelden ilkini 2021'de ABD'de yollara çıkartmayı hedefliyor. Canoo'nun elektrikli sistemi 482 km menzil sunacak.

Maliyetleri düşürmek amacıyla Canoo araçlarını kendi bünyesinde inşa etmeyecek ve bunun yerine Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'de bir dizi sözleşmeli üreticiyle çalışacak.

 

Canoo, araçlarını sigorta ve çalıştırma maliyetlerini bir araya getiren kişiselleştirilmiş abonelik planları aracılığıyla satmayı planlıyor. Firma ayrıca çeşitli taşıma ve teslimat hizmetleri de sunmak istiyor ve modellerini değiştirmek yerine sık sık yapılan güncellemelerle uzun süre yolda tutmayı planlıyor.

 

Firmanın isim değişikliğini açıklayan patron Stefan Krause, yeni ismin planlarıyla örtüştüğünü belirterek şunları söyledi:

 

“Canoo ismini seçtik çünkü kulağa farklı geliyor, havalı geliyor ve hem rahatlama hem de hareket hissi yaratıyor. Binlerce yıldır kano, tüm dünyada kullanılan basit ve sürdürülebilir bir ulaşım aracı olmuştur. Biz de bunu örnek aldık.”

Son Güncelleme : 26 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo