İlk 2020 Toyota Supra Üretim Bandından Çıktı

Ototeknikveri     26 Mart 2019 11:43

İlk 2020 Toyota GR Supra, Avusturya'nın Graz kentinde üretim bandından çıktı.

İlk 2020 Toyota Supra Üretim Bandından Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Magna Steyr tarafından inşa edilen ilk Supra, kırmızı ayna kapakları, mat siyah alaşım jantlar ve mat gri dış yüzeye sahip tek seferlik bir model. Model ayrıca, karbon fiber kaplamalı kırmızı bir iç mekana sahip. Diğer özel dokunuşlar arasında Toyota Başkanı Akio Toyoda tarafından imzalanan motor kapağı ve otomobilin ilk 2020 Supra olduğunu belirten 20201 numaralı bir plaka bulunuyor.

 

İlk Supra, Amerikan Kalp Derneği ve gaziler ve ailelerini destekleyen Bob Woodruff Vakfı'na fayda sağlamak için açık artırmada 2.1 milyon dolara satıldı.

 

Şirket, açık artırmayı kimin kazandığını henüz açıklamıyor, ancak kazananın Michael Waltrip ile yarış pistinde profesyonel yarış giysileriyle özel anlar yaşayacağı öğrenildi.

Supra üretimi devam ederken, bazı müşteriler biraz daha bekleyecekler. Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk 1500 otomobil özel Launch Edition olacak ve yaz aylarında teslim edilecek.

49.990 dolar'dan başlayan fiyatlarla satılan Supra, turboşarjlı 3.0 litre sıralı altı silindirli motorla geliyor. Motorun güç çıkışı 335 hp (250 kW), tork değeriyse 494 Nm. Otomobil, yaklaşık 4.1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor ve sekiz ileri otomatik şanzımanla çalışıyor. Yeni Supra'nın azami hızıysa 250 km/s olarak açıklandı.

Son Güncelleme : 27 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo