Tesla %3 zam yaptı

Ototeknikveri     26 Mart 2019 11:43

Tesla CEO’su Elon Musk, yakın zaman önce tanıtılan Tesla Model Y de dahil olmak üzere şirketin envanterindeki tüm otomobillere yüzde 3 zam geldiğini açıkladı.

Tesla %3 zam yaptı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla, geçtiğimiz ocak ayında bir dizi fiyat indirimi açıklamıştı. Şirket, yaklaşık bir ay sonra ise tüm perakende satış noktalarının kapatılarak, sadece internet satışıyla yola devam edileceğini duyurmuştu.

 

Tesla CEO’su Elon Musk, o dönem yaptığı açıklamada, satış noktalarının kapatılacak olmasının milyonlarca dolarlık tasarruf anlamına geldiğini ve Model 3'ün 35.000 dolara satılabilmesine olanak tanıdığını söylemişti.

 

Fakat ABD’li şirketin bu planı sadece birkaç hafta sürdü. Tesla, perakende satış noktalarının kapanmayacağını, bunun yerine tüm araçların fiyatlarında yüzde 3 oranında artışa gidileceğini açıkladı. 

 

Haberi kişisel Twitter hesabından veren Musk, yeni fiyatlandırmanın 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacağını belirtti.

 

Söz konusu zam kararından şirketin geçtiğimiz haftalarda tanıttığı ilk crossover SUV aracı Model Y de nasibini aldı. Otomobilin standart versiyonu 39.000 dolardan 40.000 dolara, uzun menzilli versiyonu 47.000 dolardan 48.000 dolara ve en performanslı versiyonu ise 60.000 dolardan 61.000 dolara yükseldi. 

 

Roadster, S, X ve 3 de dahil olmak üzere bugüne kadar 500.000'den araç satan Tesla, henüz piyasaya dahi sürmediği bir modelin fiyatını artırarak müşterilerini kızdırmayı başardı. Twitter’da birçok kullanıcı, yüzde 3’lük zam kararından dolayı Musk’ı eleştiri yağmuruna tuttu. 

Son Güncelleme : 27 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo