AB Hız Sınırlayıcıları ve Acil Durum Fren Sistemlerini Zorunlu Hale Getirmeyi Hedefliyor

Ototeknikveri     27 Mart 2019 07:28

Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği kurumlarının 2022'de yürürlüğe girecek olan araç güvenliği standartları konusunda anlaşmaya ulaştığını açıkladı.

AB Hız Sınırlayıcıları ve Acil Durum Fren Sistemlerini Zorunlu Hale Getirmeyi Hedefliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yolcuları, yayaları ve bisikletlileri korumak için tasarlanan yeni teklif, teknolojiye odaklanan bazı büyük değişiklikler için çağrıda bulunuyor.

 

Gerekli olacak yeni güvenlik özellikleri arasında uyuşukluk / dikkat dağınıklığı uyarı sistemleri, şerit tutma asistanı ve gelişmiş acil fren sistemi bulunuyor. Araçlar ayrıca bir kazadan sonra bilgileri gözden geçirmek için veri kaydedici / kara kutuya, geliştirilmiş emniyet kemerlerine ve geri sürüş güvenlik sistemine (kamera veya sensörlü) ihtiyaç duyacaklar.

 

Bunlar mantıklı düzenlemeler ancak muhtemelen en tartışmalı güvenlik özelliği "akıllı hız yardımı" olacak. Bu isim çok tehdit edici görünmese de, Avrupa Ulaşım Güvenliği Konseyi, bunu sürücüyü dikkate almaksızın mevcut hız sınırlarını araçta otomatik olarak uygulayan, hız işaretlerini tanıyabilen video kamera ve/veya GPS bağlantılı bir sistem olarak tanımladı.

Sistem motor gücünü kısıtlayarak otomobilin hız sınırını geçmesini engelleyecek. Düzenlemeler sistemin istendiğinde devre dışı bırakılmasına izin verecek gibi görünüyor ancak henüz netleşmiş değil.

 

Sürücüler muhtemelen hız sınırlayıcısının hayranı olmayacak olsa da, Avrupa Ulaştırma Güvenliği Konseyi, 2014'de Norveç'te yapılan bir çalışmayla hayat kurtarmak açısından bunun “en etkili” sürüş yardım sistemi olduğunun tespit edildiğini belirtti. Tabii ki, bu güvenlik teknolojisinin o zamandan bu yana çok yol kat ettiğini de belirtmekte fayda var.

 

Avrupa İç Pazar, Sanayi, Girişimcilik ve KOBİ Komisyonu Üyesi El?bieta Bie?kowska'nın paylaştığı verilere göre, her yıl 25.000 kişi yollarda hayatını kaybediyor. Bie?kowska, “Bu kazaların büyük çoğunluğuna insan hatası neden oldu. Bunu değiştirmek için harekete geçmeliyiz ve geçeceğiz.” diyor.

 

Avrupa Komisyonu, önerilen düzenlemelerin 2038 yılına kadar 25.000'den fazla ölüm ve en az 140.000 ciddi yaralanmayı önlemeye yardımcı olabileceğini belirtti. 2050 yılına kadar ölüm ve ciddi yaralanmaların sıfıra yaklaşması bekleniyor.

Son Güncelleme : 27 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo