Avrupa'nın En Çok Satan Elektriklisi Tesla Model 3

Ototeknikveri     27 Mart 2019 11:00

Jato Dynamics'in verilerine göre, Tesla Model 3 Şubat ayında Avupa'da hem en çok satan elektrikli araç hem de en çok satan orta sınıf sedan oldu.

Avrupa'nın En Çok Satan Elektriklisi Tesla Model 3
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla’nın uygun fiyatlı otomobili Tesla Model 3, geçtiğimiz Ocak ayının sonunda Avrupa’daki müşterilerle buluşmuştu. Tesla Model 3, paylaşılan verilere göre Şubat ayında Avrupa’nın en çok satan elektrikli otomobili oldu.


Söz konusu bilgiler güvenilir araştırma şirketi Jato Dynamics tarafından paylaşıldı. Jato’ya göre Tesla Model 3 geçtiğimiz ay Avrupa’da 3 bin 630 adet sattı. Tesla’nın en yakın rakibi 2 bin 888 adetle Renault Zoe oldu. Tesla Model 3 ayrıca Nissan Leaf, BMW i3 ve Hyundai Kona Electric gibi iddialı rakiplerini de geride bıraktı.

 

Avrupa’da Şubat ayının en çok satan elektrikli otomobili olan Tesla Model 3, aynı zamanda orta sınıf sedan otomobiller arasında da liderlik koltuğuna oturdu. Avrupa’da Şubat ayının en çok satan orta sınıf sedanı olan Tesla Model 3; Mercedes-Benz C Serisi, BMW 3 Serisi ve Audi A4 gibi rakiplerinden daha fazla satarak oldukça iddialı bir duruş sergiledi.

 

Avrupa’daki Model 3 satışlarının neredeyse tamamı bireysel müşterilere yapıldı. İş ve filo odaklı satışlar azınlıkta seyretti. Bu durumun bu segment için alışılmadık bir durum olduğu belirtildi. Ayrıca Tesla Model 3’e satıştaki ilk ayında gelen yoğun talebin daha önce pek görülmediği, normalde bu rakamlara araç satışa sunulduktan 4-5 ay sonra ulaşılabildiği ifade edildi.

Son Güncelleme : 27 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo