2020 Porsche Taycan Üretim Formunda Görüntülendi

Ototeknikveri     28 Mart 2019 10:53

Bundan altı ay sonra, Porsche ilk elektrikli aracı olan Taycan'ın perdesini kaldıracak. Şu anda, üzerinde son rötuşların yapıldığı otomobil tüm dünyada farklı iklimlerde test ediliyor.

2020 Porsche Taycan Üretim Formunda Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kuzey Kutup Dairesi'ne yakın İskandinavya'da Taycan kar ve buzda sürüldü ve bu koşullarla şampiyon gibi başa çıkabileceğini kanıtladı. Güney Afrika'da mühendisler performans testleri yürütüyor, ayrıca Dubai'de sıcak iklim dayanıklılığı sınanıyor ve pil şarjı aşırı sıcak koşullar altında test ediliyor.


Genel olarak, elektrikli Porsche, ABD, Çin, Finlandiya ve Birleşik Arap Emirlikleri de dahil olmak üzere 30 ülkede -35 ila 50 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda test edildi. Havadaki nem oranı % 20 ile %100 arasında ve rakım deniz seviyesinden 85 metre aşağıdan 3000 metre yukarıya kadar değişiyordu. Bu süre zarfında, piller 100,000 kereden fazla şarj edildi.


Kapsamlı test programı için Porsche, yaklaşık 1000 test sürücüsü, mühendis ve teknisyen kullandı. 2 milyon kilometrelik dayanıklılık testi de dahil olmak üzere, araç yıl sonuna kadar yaklaşık 6 milyon kilometre yol kat edecek.


Porsche, Taycan'ın geliştirme sürecinde dijital prototipler de kullandı. Bu prototipler bilgisayarlarda oluşturuldu ve gerçek otomobilin her yönünü dikkate alarak Nurburgring de dahil olmak üzere çeşitli sanal konumlarda 10 milyon kilometreden fazla sürüş yapıldı. Ünlü yarış pistinde, projenin arkasındaki ekip otomobilin etabı 8 dakikanın altında tamamlanmasına yardımcı olmak için kritik olan elektrik enerjisi yönetimine odaklandı.

Tahminen 500 km'den fazla bir menzile sahip olan Taycan, en üst seviye modelde 3,5 saniyeden daha kısa bir sürede sıfırdan 100 km / s hıza ulaşabiliyor. Pili sadece dört dakika boyunca şarj etmek, 800 voltluk elektrik sistemi sayesinde 100 km menzil (NEDC) sağlıyor.

Son Güncelleme : 29 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo