Tesla Model 3, Bu Ay Norveç'te Rekor Kırdı

Ototeknikveri     29 Mart 2019 11:10

Tesla Model 3, sadece ABD'de değil, aynı zamanda son rakamların gösterdiği gibi, Avrupa genelinde de çok popüler. Fakat Tesla'nın yeni bebeğine en çok âşık olan ülke kesinlikle Norveç.

Tesla Model 3, Bu Ay Norveç'te Rekor Kırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nüfusu 5 milyonu geçmeyen ülkede 1 Mart - 29 Mart tarihleri arasında 4609 adet Tesla Model 3 satıldı. Otomobilin ülkeye ilk girdiği Şubat ayında ise 792 otomobil sahiplerini buldu.

 

Norveç o kadar çok elektrikli araç kullanıyor ki 2018'de ülke genelinde satılan yeni otomobillerin üçte biri elektrikliydi. Nissan Leaf, 12.303 adetle geçen yıl Kuzey Avrupa’nın en çok satan otomobiliydi. Tesla Model 3’ün bu rakamı geçmesi muhtemel görünüyor ve talep bu oranda devam ederse, sadece elektrikliler arasında değil tüm otomobiller genelinde 2019'un en çok satanı olabilir.

 

Model 3, Tesla'nın şu anda Norveç'te satışta olan tek popüler modeli değil, Mart ayı içinde yaklaşık 400 adet Model S ve Model X de teslim edildi.

 

Bu etkileyici teslimat rakamları, elektrikli otomobil üreticisinin 2019 yılının ilk çeyreği için koyduğu teslimat hedeflerine ulaşmasında önemli rol oynayacak. Bu ayın başlarında Elon Musk, tüm Tesla çalışanlarına e-posta göndererek araç teslimatlarına öncelik vermelerini istedi. Otomobil üreticisi, ayın son 15 günü içerisinde dünya genelinde 30.000 araç teslim etmek istediğini açıkladı.

Son Güncelleme : 30 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo