BMW, Otonom Sürüşü Desteklemenin Ürkütücü Bir Yolunu Buldu

Ototeknikveri     29 Mart 2019 11:10

BMW, bugünlerde araçlarında kullanacağı otonom sürüş özelliklerini geliştirmek için sıkı çalışıyor. Firma bu alandaki en yeni gelişmeleri duyurmak için korku filmlerinden esinlenen bir video çekmeyi tercih etti.

BMW, Otonom Sürüşü Desteklemenin Ürkütücü Bir Yolunu Buldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Videoda, ormanda otonom sürüş testindeki br BMW 7-Serisi otomobilin yolun ortasında beliren ürkütücü bir figürü tespit etmesi ve aniden durması gösteriliyor. 

 

Daha sonra yolun ortasında ansızın beliren bu hayalet kadın BMW'ye yaklaşıyor, ancak direksiyonun başında kimsenin olmadığını fark ettiğinde bu kez korkan hayalet oluyor.  Araba kendi kendini sürüyor.

 

Otonom teknolojilerinin geliştirilmesini hızlandırmak amacıyla, otomobil üreticisi kısa bir süre önce BMW Group High Performance D3 platformunu açıkladı. D3 platformunun adı Veriye Dayalı Gelişim (Data Driven Development) ifadesinin kısaltması ve şirketin, gelecekteki otonom araçların karşılaşacağı çeşitli trafik durumlarını haritalandırmak için çok miktarda veri toplanması gerektiğine olan inancının temel bir parçasını oluşturuyor.

 

BMW'nin ilk hedefi, test araçları filosundan beş milyon kilometre gerçek zamanlı sürüş verisini toplamak ve işlemek. Bu verilerden, en uygun senaryoların ve çevresel faktörlerin olduğu iki milyon kilometre alınacak. Bu veriler daha sonra BMW'nin otonom araçların ihtiyaç duyduğu fonksiyonları analiz etme konusundaki anlayışını geliştirmek için yeniden işleme tabi tutulacak.

 

BMW şu anda ABD'nin batı kıyısı, Almanya, İsrail ve Çin'de yaklaşık 80 otonom 7 Serisi otomobili test ediyor ve filosunu 2019'un sonuna kadar yaklaşık 140 arabaya çıkarmayı planlıyor.

Son Güncelleme : 30 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo