GM, Kore Fabrikasını Tesla Tedarikçisine Satıyor!

Ototeknikveri     29 Mart 2019 11:10

GM, Güney Kore'deki fabrikalarından birini, burayı elektrikli otomobil üretim tesisine dönüştürmeyi planlayan Tesla ve Hyundai tedarikçisi Myongshin'e sattı.

GM, Kore Fabrikasını Tesla Tedarikçisine Satıyor!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Haber, Myongshin tarafından doğrulandı ve firma Reuters’e 28 Haziran’da Gunsan tesisinin arazisi ve binaları için 99.5 milyon ABD doları ödeyeceğini söyledi. GM Kore, “Bu anlaşmayı mümkün olan en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz” diyerek anlaşmayı doğruladı.

 

Myongshin, 2021'de 50.000 elektrikli araç ve 2025'ten itibaren 150.000 elektrikli araç üretmek için başlangıçta GM'den aldığı fabrikaya 176 milyon dolar harcamayı planlıyor. Firma daha büyük bir şirketler grubunun bir parçası.

 

Koreli şirket, konuyla ilgili doğrudan bilgiye sahip bir kaynağa göre, Gunsan fabrikasında elektrikli otomobiller üretmek üzere kimliği bilinmeyen bir küresel otomobil üreticisi ile görüşüyordu. Kaynak, söz konusu otomobil üreticisinin Tesla olmadığını da ekledi.

 

Yenilenen fabrika, Güney Kore'nin Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ile yaptığı serbest ticaret anlaşması sayesinde elektrikli otomobil üretimi için cazip bir çözüm sunuyor. Myongshin, tedarikçilerle birlikte 2900 kişi için yeni iş sahası yaratacak.

 

GM’in Güney Kore’deki zarar eden operasyonları Asya’da kilit bir rol oynamaktaydı, ancak şirketin en büyük ihracat pazarlarından biri olan Avrupa’dan çekilme kararından Güney Kore de olumsuz etkilendi.

Son Güncelleme : 30 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo