Stuttgart Euro 4 Dizel Araçları Yasaklıyor

Ototeknikveri     31 Mart 2019 10:53

Geçen yaz, Stuttgart kentinin eski dizel araçları yasaklamayı planladığı haberleri gelmişti. Şimdi, Mercedes-Benz ve Porsche'ye ev sahipliği yapan Alman şehri bu yasağı resmileştirdi.

Stuttgart Euro 4 Dizel Araçları Yasaklıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yasak, 1 Nisan’dan itibaren yürürlüğe girecek ve yalnızca ziyaretçileri değil, aynı zamanda Euro 4 ve daha eski dizel aracı olan şehir sakinlerini de etkileyecek.

 

Baden-Wurttemberg Yeşiller parlamenter grubunun başkanı Andreas Schwarz “2019'dan başlayarak, eski Euro 4 ve altındaki dizel motorlar için, belirlenen bölgede yerel sakinler için bir geçiş süreci ve esnafların teslimat hizmetleri için istisnalar olacak şekilde yasak gelecek” dedi. 

 

Bu arada Çevre Bakanı Svenja Schulze,  "Eski dizel araçların bazı güncellemelerle yolda tutulmaya devam edilmeye çalışılması bu yasakları getirdi. Otomobil sektörünün büyük hatalarının bedelini dizel araç sahipleri ödeyecek." açıklamasında bulundu.

 

Peki Euro 5 dizel motorlar güvenli mi?

Euro 5 emisyon standartlarını karşılayan motorlu araçlar şimdilik güvenli. Ancak, önümüzdeki dönemde bu araçlara da bazı yerlerde yasak gelebilir.

 

Dizel yasaklarının uygulanmasına izin veren diğer büyük Alman şehirleri arasında Frankfurt, Hamburg ve Berlin de bulunuyor. Ancak Hamburg'un kısıtlamaları, yalnızca iki caddeyi kapsadığı ve birçok istisnaya izin verdiği için eleştirildi.

Son Güncelleme : 01 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo