Audi Tüm Modellerinin E-Tron Versiyonlarını Yapacak

Ototeknikveri     31 Mart 2019 10:53

Audi'nin otomobillerinin elektrifikasyonunu çok ciddiye aldığını bir süredir biliyoruz. Ancak, bu kadar çok yeni elektrikli araç planladığını bilmiyorduk.

Audi Tüm Modellerinin E-Tron Versiyonlarını Yapacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Automobile Magazine’den Georg Kacher’e göre, Alman otomobil üreticisi, 2020’lerin ortalarında hemen hemen her modelinin e-tron versiyonlarını piyasaya sürecek.

 

Audi tarafından piyasaya sürülen ilk e-tron modellerinden ikisi, e-tron Sportback ve e-tron GT'nin üretim versiyonu olacak. 2020'nin sonlarında, bu modellere Volkswagen Grubu'nun MEB mimarisini temel alan küçük bir Q3 e-tron da katılacak.

 

Ertesi yıl, Audi'nin yeni elektrikli araçlarla atağı devam edecek. Fikir olarak Porsche Taycan Sport Turismo'ya benzeyen bir e-tron GT shooting brake modeli de olacak. Aynı yıl, Audi bir Q2 e-tron çıkaracak ve daha sonra bunu Cenevre Otomobil Fuarı'nda bir konseptle önizlemesi yapılan Q4 e-tron takip edecek.

 

2022'de bir Audi Q5 e-tron'un bayilere gelmesi bekleniyor, 2023'te ise 2018'deki çılgın PB18 hiper otomobil konseptinin üretim versiyonu geliyor. 2023'te piyasaya sürülecek diğer modeller arasında Q6 e-tron, Q7 e-tron ve Q9 e-tron bulunuyor; bunların sonuncusu mevcut Audi Q8 ile benzer boyutta olacak.

 

Audi 2023'te durmayacak, çünkü tüm bu modellerin piyasaya sürülmesinden sonra, A4 e-tron, A6 e-tron ve A8 e-tron da gelecek. Elektrikli A4, A6 ve A8 modellerinin tümü sedan ve station versiyonlarıyla sunulacak.

 

Sözü edilen araçların çok azı Audi tarafından resmi oalrak onaylandı, detayların ilerleyen dönemde ortaya çıkması bekleniyor. Ancak, tüm bu modeller önümüzdeki beş yıl içinde piyasaya sürülürse, Audi showroom'ları bu model çeşitliliğiyle oldukça şenlenecektir.

Son Güncelleme : 01 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo