VW 45 Yıldır Her 41 Saniyede Bir Yeni Golf Satıyor

Ototeknikveri     31 Mart 2019 10:54

VW, dünya çapında 35 milyondan fazla satılan Golf'ün üretime başlamasının 45. yılını kutluyor.

VW 45 Yıldır Her 41 Saniyede Bir Yeni Golf Satıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

29 Mart 1974'te VW'nin Wolfsburg'daki fabrikası, ikonik Beetle'nin yerini alması için tasarlanan Golf MK1'in seri üretimine başladı. Aynı yılın 8 Temmuz’unda ilk Golf VW bayilerine geldi. Bu model alıcılar tarafından anında benimsendi ve sadece iki yıl sonra, Ekim 1976'da, otomobil üreticisi bir milyonuncu Golf otomobili sattı.

 

VW, ortalama olarak, 45 yıldır her gün, her 41 saniyede yeni bir Golf satıldığını söylüyor.

İlk Golf, iki ve dört kapılı versiyonlarla piyasaya giriş yapmıştı ve beş kişilik oturma düzeninde katlanabilir arka koltuklar sunuyordu. Motor serisi başlangıçta iki seçenek içeriyordu: giriş seviyesi 50 PS (49 hp) 1.1 litre dört silindirli ve 70 PS (69 hp) 1.5 litrelik dört silindirli. Dört vitesli bir manuel şanzıman standart, üç vitesli otomatik şanzıman ise opsiyonel olarak sunuluyordu.

Bu yıl Volkswagen Golf'ün sekizinci neslini tanıtacak. Haberler, tamamen yeni bir dijital kokpit ve genişletilmiş yarı otonom sürüş sistemleri içeren yeni Golf'ün bu Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı'ndan birkaç hafta sonra özel bir etkinlikte ilk kez sahneye çıkacağını işaret ediyor.

Son Güncelleme : 01 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo