Porsche Taycan'la İlk Sürüş

Ototeknikveri     01 Nisan 2019 10:50

Taycan'ın Eylül ayında resmi olarak tanıtılması planlanıyor, ancak Porsche geçtiğimiz günlerde bazı gazetecilere İskandinavya'daki kış testleri sırasında elektrikli sedan ile bir test sürüşü fırsatı verdi.

Porsche Taycan'la İlk Sürüş
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Roadshow, Taycan ile ilgili izlenimlerini ve çoğunlukla olumlu görüşlerini aktardı.

 

Porsche, Kuzey Kutup Dairesi'nde elektrikli Taycan'ı bir yıldan uzun bir süredir test ediyor ve şu anda kar ve buzla kaplı yollarda otomobilin evindeymiş gibi rahat davrandığı görülüyor.

 

Roadshow, yolcu koltuğundan, Taycan'ın inanılmaz derecede iyi göründüğünü ve diğer Porsche'lerde olduğu gibi keyif verdiğini belirtiyor. En üst seviye versiyon, 600 hp'den daha fazla güç veren bir çift elektrik motoruna sahip. Bu model ayrıca her iki tekerleğin de uygun güç seviyelerini almasını sağlamak için arka kısımda sınırlı kaymalı bir diferansiyel içeriyor.

 

İlginç bir şekilde, Porsche Taycan için bir çeşit yapay motor gürültüsü geliştiriyor. Bunun neye benzeyeceği ve aracın içindekiler için mi yoksa yayaları uyarmak amacıyla mı kullanılacağı daha sonra anlaşılacak.

 

Porsche, geçtiğimiz hafta Taycan'ın dünya genelinde 30 ülkede -35 ila 50 derece arasındaki sıcaklıklarda ve deniz seviyesinden 3000 metre yükseklikte test edildiğini açıkladı. Dahası, yeni modelin prototipleri 6 milyon kilometreden fazla test sürüşü gerçekleştirdi ve 1000'den fazla test pilotu, mühendis ve teknisyen çalıştı.

 

Son Güncelleme : 01 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo