Elektrikli Volvo XC40 Bu Yıl Sona Ermeden Tanıtılacak

Ototeknikveri     01 Nisan 2019 10:51

Volvo XC40'ın tamamen elektrikli versiyonu neredeyse tamamlandı ve bu yıl sona ermeden tanıtılacak. İsveçli otomobil üreticisi, yeni modelin bu yıl çıkacağını firmanın merkezinin de bulunduğu Göteborg'daki bir güvenlik teknolojileri etkinliği sırasında açıkladı.

Elektrikli Volvo XC40 Bu Yıl Sona Ermeden Tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mevcut XC40'ın temelini oluşturan CMA platformu, elektrikli versiyonda da kullanılacak. CMA ayrıca, Lynk & Co 01, 02 ve Çin'de satılan ancak diğer piyasalara da gelecek 03 modellerinde de yer alıyor.

 

Volvo, son yıllarda güçlü bir hibrit savunucusu oldu, ancak henüz tamamen elektrikli bir üretim modeli çıkarmadı. XC40'ın elektrikli versiyonu firmanın bu tipteki ilk otomobili olacak ve Tesla Model 3 rakibi Polestar 2'ye katılacak.

 

Standart Volvo XC40, 2017 yılının sonuna doğru tanıtıldı ve otomobil üreticisinin dünya çapında en çok satan ikinci modeli olarak hızla kendini kanıtladı. Rekabetçi bir fiyatlandırma uygulanırsa, elektrikli XC40 da 2020'de yollara çarptığında etkileyici satış rakamlarına ulaşabilir.

 

Volvo, elektrikli otomobillerin 2025 yılına kadar küresel satışlarının yüzde 50'sini oluşturmasını istiyor ve XC40 bunun gerçekleşmesinde açıkça önemli bir rol oynayacak.

 

Bununla birlikte, elektrikli versiyon gelmeden önce, Volvo kompakt SUV'nin iki plug-in hibrit versiyonunu sunuyor olacak. XC40 şu anda T5 Twin Engine versiyonunda 1,5 litrelik üç silindirli bir benzinli motor, elektrikli motor ve pil ile sunulurken, T4 Twin Engine versiyonu da gündemde. Volvo, plug-in hibrit araçların yıl sonuna kadar model serilerinde küresel satışların yüzde 25'ini oluşturmasını bekliyor.

Son Güncelleme : 01 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo