Renault'dan Özel Platform Kullanan Yeni Elektrikli Model

Ototeknikveri     01 Nisan 2019 10:51

Renault, birkaç yıldır elektrikli otomobil pazarında ve Zoe en başarılı modeli oldu. Seriye Volkswagen ID ile rakip olacak yeni bir C-segmenti elektrikli model de katılmak üzere.

Renault'dan Özel Platform Kullanan Yeni Elektrikli Model
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault elektrikli araçlar program direktörü Eric Feunteun, firmasının yeni bir C segmenti elektrikli otomobil hazırladığını doğruladı ve otomobilin yüksek kapasiteli bir pile sahip olacağını söyledi. Feunteun, otomobilin zamanlamasının çok önemli olduğunu, bunun için pil maliyetlerinin düşmesini beklediklerini de belirtti. Yönetici, bugünkü maliyetlerle böyle bir modeli yapmaya kalkışmaları halinde lüks rakipleriyle aynı fiyatları koyması gerekeceğini, bunun da markanın özüne uygun olmadığını söyledi.

 

Elektrikli kompakt modelin 2022 yılına kadar gelmesi beklenmiyor. Piyasaya çıktığında 400 km civarı bir menzile sahip olması beklenen model, ittifak ortaklarının geri kalanıyla paylaşılacak özel bir elektrikli otomobil platformu ile desteklenecek. Özel mimari, C segmenti bir otomobil için çok geniş sayılabilecek bir iç mekan yaratmaya imkan verecek.

Görsel olarak, yeni model, 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilenen fütüristik görünümlü bir konsept olan Symbioz'dan bazı tasarım öğelerini taşıyabilir.

 

Kompakt model ile elektrikli otomobil pazarına daha derinlemesine girerken, Renault Zoe'den de vazgeçmiyor. Yenilenen model önümüzdeki aylarda tanıtılacak.

Son Güncelleme : 02 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo