Hyundai'nin İç Mekan Konseptinde Direksiyonda 3 Boyutlu ve Dokunmatik Ekranlar Var

Ototeknikveri     02 Nisan 2019 10:56

Otomobiller gittikçe daha fazla teknolojiyle donanıyor ve Hyundai bu eğilimi fütüristik bir iç mekan konsepti tanıtarak yansıtıyor.

Hyundai'nin İç Mekan Konseptinde Direksiyonda 3 Boyutlu ve Dokunmatik Ekranlar Var
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konsept i30'u temel alırken, iç mekan önemli ölçüde yenilenmiş. En göze çarpan değişikliklerden biri, geleneksel düğmeler yerine iki dokunmatik ekrana sahip direksiyon simidi.

 

Dağınıklığı ve karmaşıklığı en aza indirmek için tasarlanan direksiyon simidinin ekranları özelleştirilebiliyor ve sürücüler ekranlara hangi ikonları dahil etmek istediklerini seçebiliyor. Ses kontrollerinden navigasyonu aktive etmek için özel bir kısayol atamaya kadar her şey sürücü tarafından kişiselleştirilebiliyor.

Etkileyici zenginlikte kişiselleştirme seçenekleri sunmasının yanı sıra, direksiyon simidi ekranları “daha güçlü ve daha tutarlı dokunsal geri bildirim” sunmayı vaat eden aktüatör modüllerine sahip.

Ayrıca, i30, çok katmanlı ekrana sahip dijital bir kontrol paneliyle geliyor. Panel birbirine 6 mm mesafeyle yerleştirilmiş iki farklı ekran içeriyor. Bu, panelin gerçekçi 3D grafikler göstermesine izin veriyor ve Hyundai, bu özelliğin hız sınırı gibi önemli şeyler hakkında sürücüleri uyarmak için kullanılabileceğini söylüyor.

 

Multimedya sistemi de dokunsal modüller ve dijital kontrol paneli ve direksiyon simidi kontrollerine bağlanan yeni yazılımlarla güncellenmiş. Bu da, çoklu ekranları kullanma deneyimini daha uyumlu ve eğlenceli hale getiriyor.

Gelecekte Hyundai araçlarında bu teknolojiyi göreceğimizin garantisi yok, ancak şirket yakın zamanda kullanıcıların yeni kuruluma ne kadar iyi yanıt vereceğini belirlemek için sürücülerle bir çalışma yaptı. Hyundai, bu testlerin dikkat dağınıklığı seviyelerinin “dünya çapında kabul görmüş motorlu taşıt güvenlik kurumları AAM ve NHTSA'nın sınırlarının çok altında” olması nedeniyle başarılı olduğunu söyledi. Daha yoğun senaryolarda bile, sürücüler yalnızca hafif bir dikkat dağıtma bildirdi.

Son Güncelleme : 03 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo