Yeni 444hp Ford Explorer Plug-In Hibrit Avrupa'ya Geliyor

Ototeknikveri     02 Nisan 2019 10:56

Yeni nesil Ford Explorer SUV, bu yılın sonunda Atlantik’ten geçecek ve Avrupa’da plug-in hibrit sistemle satışa sunulacak.

Yeni 444hp Ford Explorer Plug-In Hibrit Avrupa'ya Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şirketin Hollanda’nın Amsterdam kentindeki etkinliğinde tanıtılan model ve 350 PS (345 hp / 257 kW) 3,0 litre EcoBoost V6 benzinli motor ve 100 PS (99 hp / 74) kW) elektrikli motordan güç alıyor. Toplam 450 PS (444 hp / 331 kW) güç çıkışı ve 840 Nm tork değerine sahip model, 10 vitesli bir otomatik şanzımanla geliyor.

 

40 km'lik elektrikli sürüş mesafesinin ardındaysa 13,1 kWh lityum-iyon pil var. Otomobil sol ön çamurluktaki şarj portunun yanı sıra rejeneratif fren teknolojisiyle hareket halindeyken de şarj edilebiliyor. Ford yeni Explorer'ın elektrikli sürüşte değilken 3.4 lt / 100 km yakıt tüketimine ve 78 g / km karbondioksit emisyonuna sahip olduğunu belirtiyor. Ayrıca otomobil 2500 kg çekme kapasitesine sahip.

 

SUV, markanın "Akıllı Dört Çekişli Sürüş" (Advanced Intelligent All-Wheel Drive) teknolojisiyle donatılmış. Araçta ayrıca tek vitesli bir ara şanzıman ve iki aks arasındaki tork dağıtımını gerektiği gibi ayarlayan bir elektromekanik tork debriyajı bulunuyor. Kullanıcılar Normal, Spor, Patika, Kaygan, Çekme / Taşıma, Eko, Derin Kar ve Kum gibi çeşitli sürüş modları arasından seçim yapabiliyor.

 

Aktif Park Yardımı ve Park Çıkış Yardımı, Çapraz Trafik Uyarısı, Kör Nokta Bilgilendirme, Geri Fren Yardımı, Yaya ve Bisikletçi Algılama, Çarpışma Öncesi Yardımı, Adaptif Seyir Kontrolü, Yokuş İniş Kontrolü ve diğer pek çok sürüş yardım sistemi araçta yer alıyor.

 

2020 Explorer PHEV, ST-Line ve Platinum adı verilen iki farklı versiyonla sunulacak.

 

Otomobil 5 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde ve 2 metre yükseklikte. Kabinde yedi yetişkinin oturabileceği kadar yer var. Arka koltuklar katlandığında otomobil 2274 litre bagaj kapasitesi sunuyor. Ayrıca kabinde 123 litre depolama alanı bulunuyor.

 

10,1 inç ekranlı multimedya sistemi Platinum versiyonunda standart olarak sunuluyor. Dokunmatik ekran, sürücülere şarj seviyesi, enerji verimliliği önerileri ve güç akışı gibi gerekli bilgileri sağlamak için yeni 12,3 inç dijital gösterge paneli ile bilgi paylaşıyor. ST-Line versiyonu ise 8 inç ekranlı multimedya sistemi ve aynı dijital göstergeleri kullanıyor.

 

ST-Line, ön panjur, tavan rayları, bagaj kapağı, kapılardaki kaplamalar gibi noktalarda parlak siyah renk kullanımı ve makine cilalı 20 inç siyah jantlarla farklılaşıyor. İç kısımda daha sportif düz tabanlı bir direksiyon simidi, karbon fiber benzeri kaplama ve kırmızı dikişler dikkat çekiyor. Isıtmalı ve soğutmalı, 10 farklı ayarlı ön koltuklar, ısıtmalı ikinci sıra koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi, kablosuz şarj pedi, 800 watt B&O ses sistemi ve diğer özellikler standart geliyor.

 

Platinum versiyonu ise ön panjur, tavan rayları, bagaj kapağı ve kapı kaplamalarında saten cila, iç mekanda ahşap kaplamayla geliyor. Modelde 1000 Watt'lık bir B&O ses sistemi de bulunuyor.

 

Fiyatlandırmanın piyasaya çıkış tarihine yakın açıklanması bekleniyor.

Son Güncelleme : 03 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo