Toyota Hibrit Teknolojisini Diğer Şirketlerle Ücretsiz Paylaşacak

Ototeknikveri     04 Nisan 2019 09:09

Bundan 22 yıl önce ilk seri üretim hibrit otomobili üreten Toyota, bu teknolojisinin patentlerini herkese açık hale getirdi. Bu sayede Toyota'nın 24 bin patentine 2030 yılına kadar telifsiz bir şekilde ulaşılabilecek.

Toyota Hibrit Teknolojisini Diğer Şirketlerle Ücretsiz Paylaşacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi Toyota, 2030 yılına kadar hibrit araç teknolojisi patentlerine telifsiz erişim sağlayacağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu adımın otomotiv endüstrisi büyük ölçüde elektrikli otomobillere kaymadan önce hibritlerin kullanımını artırmak amacıyla atıldığı kaydedildi.


Bu kapsamda, hibrit güç sistemlerini oluşturan motor, elektronik güç konvertörü ve batarya gibi teknolojilerin yer aldığı 24 bin patentin erişime açıldığı bildirildi.

 

Toyota Başkan Yardımcısı Shigeki Terashi, "Hibrit ve diğer elektrikli taşıt teknolojilerini popüler hale getirmeyi isteyen firmalardan, araç elektrifikasyon sistemleri hakkında aldığımız sorulara dayanarak, işbirliği yapmaya karar verdik" dedi.

 

Toyota'nın patentlerini erişime açması otomobil dünyasında yeni değil. ABD merkezli elektrikli otomobil üretici Tesla da, 2016 yılında çevre dostu teknolojilerin dünya için büyük önem taşıdığı ve yaygınlaşması gerektiğine dikkat çekerek, elindeki tüm patentleri açmıştı.

Son Güncelleme : 04 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo