VW Almanya'da 4. Seviye Otonom Arabaların Testine Başladı

Ototeknikveri     04 Nisan 2019 11:22

Volkswagen, Almanya'nın Hamburg kentinde 4. seviye otonom sürüş teknolojisine sahip beş e-Golf filosunu test etmeye başladı.

VW Almanya'da 4. Seviye Otonom Arabaların Testine Başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yoğun şehir trafiğiyle başa çıkmak için e-Golf'ler etkileyici donanıma sahip. Buna 14 kamera, 11 lazer tarayıcı ve yedi farklı radar dahil. Bu sensörler dakikada beş gigabayt veri üretiyor, bu nedenle otomobiller yaklaşık 15 dizüstü bilgisayarın bilgi işlem gücü ile donatılıyor.

 

Volkswagen, araçların yakındaki yayaların, bisikletlilerin, park etmiş arabaların ve diğer sürücülerin farkında olması gerektiğini belirtiyor, bu da ciddi bir bilgi işlem gücü gerektiriyor. Ayrıca kavşaklar, hareket halindeki trafikteki şerit değişiklikleri ve yol hakkı gibi daha karmaşık konuların da ele alınması gerekiyor.

Bunlarla başa çıkmak için Volkswagen, birkaç farklı yapay zeka türü kullanıyor. Bu, örüntü tanıma, derin öğrenme ve sinir ağlarının kullanımını içeriyor.

 

Arabalar, “otomatik ve bağlantılı sürüş için dijital bir test sahası” olarak tasarlanan, yolun 3 km'lik özel bölümünde sürecek. 2020 yılına kadar bu test sahası "altyapıdan taşıta" ve "taşıttan altyapıya" teknolojilerini içerecek 9 km'lik bir rotaya dönüşecek. 

 

Araçlar belli koşullarda kendilerini sürebilirken, her biri acil durumlarda müdahale edebilecek özel eğitimli bir güvenlik sürücüsü tarafından idare edilecek. Bu sektörde oldukça yaygın bir uygulama, ancak yine de tüm kazaları önleyemeyebiliyor.

Volkswagen testlerden elde edilen sonuçları çok sayıda otomatik sürüş programına dahil edecek. Şirket, hedefinin “önümüzdeki bir kaç yıl içinde, eşyalar ve yolcuların yollarda otonom sürüşle taşınması için somut ürünler sunmak” olduğunu söylüyor ancak bu büyük ölçüde yasal değişikliklere ve altyapının geliştirilmesine bağlı.

Son Güncelleme : 05 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo