Faraday Future V9 konseptinden teaser

Ototeknikveri     07 Nisan 2019 04:15

Faraday Future CEO’su Jia Yueting V9 konseptinin ilk teaser görselini Twitter’da yayınladı.

Faraday Future V9 konseptinden teaser
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bir üretim modelinin önizlemesi olarak hazırlanan konsept, fütüristik bir minivan gibi görünüyır. Detaylar henüz çok açık değil ancak aracın mantar benzeri bir şekle sahip üst kısmı, öne çıkan sarkıntıları ve entegre aydınlatma üniteleri dikkat çekiyor. Model ayrıca kısa ve eğimli bir ön cama ve kısmen düz bir tavana sahip.

 

Diğer önemli özellikler arasında özgün alt kısım ve çok uzun aks mesafesi sayılabilir. Tekerlekler aracın en dış kenarlarına alınarak bu aks mesafesi elde edilmiş.

 

Yueting konsept hakkında fazla bilgi vermedi ancak modelin yapay zeka ve kusursuz bağlantıya sahip olacağını belirtti.

 

Konsept hakkında henüz daha fazla bilgi yok ancak V9 geçen hafta The9 Limited ile bir ortak girişimin parçası olarak duyuruldu. Ortak girişim V9’u Çin’de üretecek, pazarlayacak, dağıtacak ve satacak. Model büyük ölçüde FF 91’i temel alacak.

 

V9 gelecek yıl üretime girecek ve ortak girişimin Çin’deki fabrikası yılda 300.000 adet üretim kapasitesine sahip olacak. The9 Limited ortak girişime 600 milyon dolar yatırım yapacak ve yeni şirketi kontrol edecek. Faraday Future da şirkette %50 hisseye sahip olacak.

 

Faraday Future hala finansal sorunlar yaşıyor ancak firma daha önce FF 91’i bu yıl çıkarmayı planladığını açıklamıştı. İki ay önce firma bazı prototipler üzerinde Minnesota’da kış testleri yapıyordu. O zamandan beri crossover modelden pek haber almadık ancak Faraday Future aracın geliştirme sürecinde önemli yol kat edildiğini ifade ediyor.

Son Güncelleme : 07 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo