Bu Siyah VW Beetle Aslında Bir Porsche

Ototeknikveri     07 Nisan 2019 06:05

Bugün geriye kalan bu tek VW 39, 1939 yılında Porsche tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiş üretim öncesi bir modeldi.

Bu Siyah VW Beetle Aslında Bir Porsche
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ferdinand Porsche ve oğlu Ferry, VW 39’u Beetle’ın daha hızlı bir versiyonu olarak tasarlamıştı. Otomobile, Berlin – Roma yarış otomobilinden Type 64 motoru konulmuştu.

Özel motor sadece 1 litre kapasiteli ve 32 hp gücündeydi. Sadece 695 kg ağırlığında araç o dönem için etkileyici bir rakam olan 145 km/s hıza ulaşabiliyordu.

Porsche’nin ilk planı 50 adet VW 39 otomobil üretmekti. Ferdinand ve Ferry sık sık otomobili Wolfsburg ve Berlin’de sürüyordu.

Öte yandan, 2. Dünya Savaşı başladığında Porsche’nin planları bozuldu. Zuffenhausen fabrikasında her biri farklı bir Porsche motora sahip sadece 14 adet VW 39 üretildi. Savaşın sonunda otomobillerin 13’ü kayboldu, sadece 1-0003 otomobil geriye kaldı.

Otomobil savaştan sonra harabelerin içinde kötü durumda bulundu ve 1948’de bir koleksiyonere satıldı. Yeni sahibi otomobili griye boyadı. Beş yıl önce otomobil Hamburg Prototip Müzesi kurucuları Thomas König ve Oliver Schmidt’in eline geçti.

Porsche’nin tarihinden bu eşsiz parça üç yıl boyunca kapsamlı restorasyondan geçirildi. Otomobil aslına geri döndürüldü ve pek çok parçasının özel olarak elde üretilmesi gerekti.

Dünyadaki tek VW 39 şimdi parlak Nitro Black boyasıyla, tıpkı fabrikadan çıktı ilk günlü haliyle gururla korunuyor.

Son Güncelleme : 07 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo