2019 Honda HR-V Sport serinin en hızlı üyesi ve hala manuel seçeneği var

Ototeknikveri     07 Nisan 2019 06:48

2019 Honda HR-V yarı kompakt crossover Avrupa’da yeni turbo motor, Sport donanım seviyesi ve bazı ufak güncellemelerle piyasaya çıktı.

2019 Honda HR-V Sport serinin en hızlı üyesi ve hala manuel seçeneği var
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Modeldeki en önemli yenilik, bu bahardan itibaren sipariş edilebilecek 1.5 litre turboşarjlı benzinli motorun eklenmesi. Altı vitesli manuel şanzımanla birlikte, motor 182 PS (180 PS) güç çıkışı ve 240 Nm tork sunuyor. Opsiyonel CVT şanzıman alınırsa, tork 220 Nm’ye düşüyor.

 

Sadece yeni çıkan Sport donanım seviyesinde bulunan 1.5 litre turbo dört silindirli motor ile otomobil 7.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor, azami hız ise 215 km/s (manuel şanzımanda). CVT için hızlanma süresi 8.6 saniye, azami hız 200 km/s olarak açıklandı.

 

1.5 litre turbo motorun yanında, 2019 HR-V doğal emişli 130 PS (128 hp) 1.5 litre benzinli motor ve 120 PS (118 hp) turbo dizel seçenekleriyle de sunulacak. Her iki seçenek de standart altı vitesli manuel şanzımanla geliyor. Benzinli motorda CVT şanzıman seçeneği de bulunuyor.

Geçen yaz ABD’de çıkan 2019 Honda HR-V’nin izinden giden Avrupa modeli, ön panjurda koyu renk krom panel, tamponda daha derin hava girişleri ve yeniden tasarlanan LED gündüz farlarıyla projektör farlara sahip. Diğer güncellemeler arasında yuvarlak sis lambaları, yeni 17 inç alaşım jantlar ve krom görünümlü egzoz çıkışları bulunuyor.

 

İç mekanda 2019 HR-V yeniden tasarlanan ön koltuklar, daha yüksek kalite materyalden kumaş döşemeler ve üst donanım seviyelerinde deri döşemelerle geliyor.

 

Sport modeli için hepsi siyah renkte ince ön splitter, yan etekler, tekerlek kemeri kaplamaları ve daha agresif bir arka tampon ekleyen dinamik stil paketi sunuluyor. Ayrıca siyah ayna kapakları, çift egzoz çıkışı, özel 18 inç alaşım jantlar ve full LED farlar geliyor.

 

HR-V Sport ayrıca “Performance Damper” amortisör teknolojisiyle otomobili virajlarda daha düz tutuyor, bozuk yollarda sarsıntıyı azaltıyor ve özel direksiyon sistemi kıvraklık sağlıyor.

Son Güncelleme : 07 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo