Lexus, Uzun Zamandır Beklenen LC F'yi Bu Yıl Tanıtabilir

Ototeknikveri     07 Nisan 2019 11:43

Lexus LC, ikonik LFA'dan bu yana Japon otomobil üreticisinin en iyi performans otomobili ancak insanlar daha fazlasını istiyor. Marka bu yıl bitmeden prömiyerini yapabileceği daha hızlı bir model üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

Lexus, Uzun Zamandır Beklenen LC F'yi Bu Yıl Tanıtabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mevcut LC serisi LC 500 ve LC 500h modellerinden oluşuyor. İlk model 5.0 litre V8 motorla 471 hp güç çıkışı 539 Nm tork sunuyor. Bu eski usul 5.0 litrelik doğal emişli V8, belki de piyasadaki en iyi motorlardan biri ancak Lexus daha özel bir şey üzerinde çalışıyor.

 

ABD'de bir etkinlikte konuşan Lexus International stratejik iletişim yöneticisi Moe Durand “Bu yıl LC'ye büyük bir şey geliyor” dedi. Durand, tam olarak neden bahsettiği hakkında ek bilgi vermedi.

Ancak, çıkarılabilecek iki sonuç var. Birincisi, Lexus'un bu yılın başlarında konsept biçiminde tanıttığı cabrio versiyonu üretime geçirerek piyasaya sürmesi.

 

İkincisi ise performans odaklı bir LC F modelinin gelmesi olabilir. CarBuzz, Lexus'un söz konusu etkinlikte RC F Track Edition sunumu sırasında bir LC test otomobili fotoğrafını kısa süre gösterdiğini aktardı. Görünüşe göre, bu test otomobili geçmişte fotoğraflanan LC F prototiplerine çok benziyordu.

LC F'nin hangi özelliklere sahip olabileceği henüz belli değil, ancak Lexus farklı yollar izleyebilir. 5.0 litre V8 motorun 600 hp güç çıkışı sunacak şekilde yükseltilmesi bekleniyor. Ayrıca bir çift turbo 4.0 litre V8'in planlandığı, hatta yine V8 motorlu güçlü bir hibrit versiyon olabileceği de söyleniyor. Bu olasılıkların hepsi epey heyecan verici.

Son Güncelleme : 08 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo