BMW, VW ve Daimler Avrupa Birliği'yle Yine Davalı

Ototeknikveri     07 Nisan 2019 11:44

Avrupa Birliği Alman otomotiv devleri BMW, VW ve Daimler hakkında bir kez daha soruşturma başlattı. Üç firma, temiz emisyon teknolojilerini geliştirmeyi geciktirmekle suçlanıyor.

BMW, VW ve Daimler Avrupa Birliği'yle Yine Davalı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa Birliği Komisyonu, BMW, Daimler ve VW’nin çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesini geciktirmek için birlkte çalıştığına inanıyor. Üç büyük otomotiv üreticisi yıllık gelirlerinin yüzde 10’una kadar para cezasına çarptırılabilir.

 

Geçtiğimiz sonbaharda AB Komisyonu, otomobil üreticilerinin emisyonları azaltma teknolojisinin geliştirilmesi konusundaki rekabeti kısıtlayarak AB tekelcilik kurallarını ihlal edip etmediğini belirlemek için resmi bir soruşturma başlatmıştı.

 

Avrupa Birliği, bu üç Alman otomobil üreticisini tekelcilik kurallarını ihlal etmekle birlikte; daha yüksek emisyona yol açmakla ve tüketicilerin çevreyi çok daha fazla tüketmeyen araçlar almalarına engel olmakla suçluyor.

 

Komisyon, BMW, Daimler ve VW’nin AdBlue dozlama stratejilerini koordine ettiğine ve parçacık filtrelerinin kullanımını geciktirdiğini iddia ediyor. AdBlue, dizel binek otomobillerinden kaynaklanan zararlı azot oksit emisyonlarını azaltmayı amaçlayan bir ürün. Komisyon, üç üreticinin 2006 ve 2014 yılları arasında AdBlue tüketimini sınırladığına ve daha da fazla zararlı emisyonlara yol açtığına inanıyor. Ayrıca, BMW, Daimler ve VW’nin, 2009-2014 yılları arasındaki modellerde benzinli binek araçların egzozundan kaynaklanan partikül emisyonlarını azaltmak üzere kullanılması gereken Otto partikül filtrelerini kullanmaktan kaçınmak için birlikte çalıştıklarından şüpheleniliyor.

 

Geçtiğimiz yıllarda VW’nin dizel skandalı büyük yankı uyandırmıştı. Milyonlarca dolar ceza ödemek zorunda kalan otomobil devleri şimdi de Avrupa Birliği'nin büyüteci altındalar. Dizel emisyonlarını düşürecek teknolojileri geliştirmekte zorlanan üreticiler, çareyi elektrikli yada hibrit otomobillere dönüşte bulabilir. Son dönemde giderek artan elektrikli otomobil yatırımları da zaten bunun önemli bir göstergesi.

Son Güncelleme : 08 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo