400 HP VW Golf R "Plus" Projesi Yeniden Canlandırılıyor mu?

Ototeknikveri     07 Nisan 2019 11:44

Volkswagen, yeni çıkacak sekizinci nesil Golf serisinde en üstte konumlanacak bir performans versiyonunun uygulanabilirliğini değerlendiriyor.

400 HP VW Golf R "Plus" Projesi Yeniden Canlandırılıyor mu?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Autocar, bu modelin Golf R Plus olarak adlandırılabileceğini ve firmanın henüz üretime yeşil ışık yakmadığını iddia ederken, Alman otomobil üreticisinin, böyle bir aracı üretime sokmayı son bir kaç yıldır düşündüğü bildiriliyor. Performans odaklı hatchback pazarı inanılmaz bir hızla ilerlerken, Golf R Plus, VW'ye yeni Mercedes-AMG A45 için bir rakip kazandırabilir.

 

İlk etapta sekizinci nesil Golf ailesinin en üstünde Golf R oturacak. Bu model 2.0 litre turboşarjlı dört silindirli 320 hp motor kullanacak.

 

2014 yılında VW, bu güç aktarma sisteminin 395 hp ve 450 Nm versiyonuyla R400 konseptini tanıtmıştı. Aynı motor güç çıkışı 414 hp'ye yükseltilmiş olan Audi Quattro Sport konsepti tarafından da kullanıldı.

VW'nin dizel skandalı nedeniyle projeyi askıya aldığı bildirildi, ancak geçen yıl otomobil üreticisinin geliştirme yöneticisi Frank Welsch'in böyle bir modeli yeniden değerlendirmeye karar verdiği iddia edildi.

 

GTI logosu olmayan yüksek performanslı bir Golf'ten bekleyeceğiniz gibi, potansiyel Golf R Plus, motorunu dört tekerlekten çekiş sistemi ve yedi vitesli çift debriyajlı şanzıman ile eşleştirecek. VW sihrini bu şanzıman üzerinde çalıştırabilir ve yeni A45'in sahip olacağı gibi bir drift modu geliştirebilir.

VW'nin R bölümü yöneticisi Josh Capito geçtiğimiz günlerde prototiplerin gerçekten test edildiğini doğrulamasına rağmen, 400 hp'lik bir Golf R'nin planlarda olmadığını söyledi. Bu nedenle, beklenmedik bir karar değişikliği olmadığı sürece, modelin üretim için onaylanması pek olası görünmüyor.

Son Güncelleme : 08 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo